– Et fint avbrekk fra kontorstolen

Som frivillig i Holmenkollen fikser Henrik Harsem (33) smått og stort i arena.

Henrik har, siden 2016, vært frivillig under verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen og er i «Rigge-gruppa». Denne allsidige gruppa hjelper til med mange ulike driftsoppgaver, gjerne i forkant og i starten av skirennene. Det er for eksempel gjerderigg, utkjøring av søppelstativ, måking og andre ad hoc oppgaver som dukker opp rett før det braker løs.

– Vi fikser det meste. Ingen oppgave er for stor eller for liten, og vi får en variabel arbeidsdag der vi kan bruke kroppen utendørs. Det er kult å være en liten brikke som bidrar til at arrangementet i Holmenkollen blir en stor opplevelse for folk.

Frivillig i Kollen fikk medalje av Kongen.

Ingeniør

– I Holmenkollen går tida utrolig fort. Det er mange kule folk som er frivillige her. Det er et fint avbrekk fra min daglige jobb som byggingeniør, der jeg sitter 8 timer i en kontorstol, sier Henrik med et stort glimt i øyet.

Fullt trøkk

– Det beste med skiskyting i Kollen er å kjenne på trøkket fra publikum. Vi har jo hatt en del restriksjoner de siste årene, men i 2023 var trøkket tilbake med fulle tribuner flere dager! Nå gleder jeg meg til 2024-utgaven av verdenscupen i skiskyting.

Hva synes du er en forutsetting for å være frivillig på din gruppe i Kollen?

– For å passe inn her må du ha godt humør, være forberedt på intervall-jobbing og ha god arbeidslyst. Det er en stor fordel å ha førerkort, og et pluss om du også har erfaring med snøscooter-kjøring. – Så er det jo ekstra gøy å like skiskyting, for vi får komme tett på rennet, utøverne og helt rå stemning, avslutter Henrik.