Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet spørsmål og svar som mange av våre kunder lurer på.

Er billetter refunderbare?

Nei, kjøpte billetter refunderes ikke.

Er det afterski?

Ja, det er afterski i Kollenkafeen, torsdag, fredag og lørdag under World Cup Skiskyting (29.februar – 3. mars). Og lørdag 9. mars under World cup nordisk. Det er 18-års aldersgrense.

Er det parkeringsmuligheter i Holmenkollen?

Det finnes kun et begrenset antall HC-parkeringsplasser ved arenaen. Utover det er det ikke mulig å parkere i Holmenkollen under Holmenkollen Skifestival. For å komme seg enklest og raskest til Holmenkollen tar du T-banen, linje 1. 

Er det stellerom i arenaen?

Ja, det finnes ett HIBAS stellerom i Festivalgate Sør, i nærheten av hovedinngangen.

Erstatter dere billetter som ikke er mottatt eller mistet?

TicketCo vil kunne sende billetten på nytt, følg denne guiden: https://support.ticketco.events/hc/en-us/articles/360011634719-I-have-lost-or-never-received-my-ticket

Får jeg attest?

En generell attest for frivillige blir tilgjengelig for nedlasting etter arrangementene. De som sender forespørsel til sin seksjonsleder, vil kunne få en individuell attest i etterkant av arrangementet. Attesten vil beskrive arrangementet, samt seksjonens og dine arbeidsoppgaver. Mange frivillige skriver opp erfaringen på CV’en sin for å vise sitt samfunnsengasjement og tilbakemeldingen er at flere synes det å være frivillig tilfører ny og verdifull kompetanse.

Får jeg billetter som frivillig?

Ja, som frivillig får du to gratis arenabilletter (ikke tribune) som du kan gi til noen du er glad i. Billettene gjelder til søndag 12. mars og/eller søndag 19. mars, avhengig av hvilke(t) arrangement du deltar på.

Får jeg mat som frivillig?

Ja, alle frivillige får forpleining i våre frivilligcafèer. Der serveres det deilig og sunn mat, og vaffelpressa er naturligvis i sving i løpet av dagen. Frukt og annen lett mat vil også være tilgjengelig.

Finnes det et eget overnattingstilbud for frivillige?

Vi har dessverre ingen egne overnattingstilbud for frivillige.

Finnes det mulighet for å gå inn og varme seg?

Du kan gjerne gå inn i Kollenkafeen og varme deg. Det er det store, hvite teltet ved hovedinngang i søndre del av stadion. Der kan du også kjøpe noe godt å spise og varm drikke. Dette blir på lørdag afterski og har da fra kl. 16.30 18-års grense.

Finnes det toaletter lett tilgjengelig?

Det er toaletter ved alle publikumsområdene i arenaen. Flest er sentrert rundt festivalgatene. I tillegg er det toalett inne i publikumsteltet. Det er eget HC-toalett ved Tribune Nord og i publikumsteltet.

Går barn gratis?

Barn 0-3 år kommer gratis inn i arenaen. Fra 4 til 17 år telles som barnebillett for nordisk og 4 til 14 år på skiskyting, og den er naturligvis rabattert. Vi tilbyr også familiebilletter som gjelder for 2 voksne og 2 barn.

Hvor henvender jeg meg dersom jeg har mistet/funnet noe?

Vi har et eget arrangementskontor i nærheten av publikumsteltet. Her kan du levere det du har funnet, og undersøke om noen har funnet det du eventuelt har mistet.

Hvor lang tid bruker jeg fra Oslo sentrum til Holmenkollen?

T-banen opp fra sentrum tar ca. 20 minutter, litt avhengig av hvilken stasjon du reiser fra. Beregn god tid, det er mange som skal samme vei. Fra Holmenkollen T-banestasjon tar det cirka 10 minutter til fots før du er fremme i arenaen.

Hvor mange frivillige skal jobbe under Holmenkollen Skifestival?

Det arrangeres to verdenscup-arrangementer i vinter. World Cup Nordisk med ca 1100 frivillige og World Cup Skiskyting med ca 800 frivillige.

Hvor møter jeg opp som frivillig?

Informasjon om oppmøtetid og sted vil gis av din seksjonsleder når arrangementet nærmer seg. Dette er individuelt fra seksjon til seksjon, avhengig av hvilket arbeidsområde du har.

Hvor mye må jeg jobbe?

Det er lagt opp til at alle frivillige må jobbe minimum tre dager.

Du kan komme med ønske om dager, men du må også være forberedt på at din seksjonsleder kan tildele vakter dersom det blir nødvendig for å få kabalen til å gå opp.

Hvordan kommer jeg meg til Holmenkollen?

Det enkleste er å ta T-bane, linje 1, fra Oslo sentrum til Holmenkollen. Det er ingen parkeringsmuligheter for publikum i eller rundt Holmenkollen.

Inkluderer billetten reise med kollektivtransport?

Nei, dessverre. Ruter-billett må kjøpes i tillegg og det kan du gjøre på ruter.no eller laste ned Ruter-appen og kjøpe der.

Jeg må ha med ledsager. Må han/hun betale full pris for billetten?

Nei, med gyldig ledsagerbevis belastes kun billettgebyr for inngang. Ledsagerbillett må kjøpes i samme sone som brukerens billett, og gyldig ledsagerbevis må vises sammen med billetten ved inngangskontrollen. For bestilling, send mail til post@hkskifestival.no.

Kan jeg ha med alkohol inn på arenaen?

Nei, medbragt alkohol er ikke tillatt. Det er sekkekontroll ved inngang til arena.

Kan jeg ha med engangsgrill eller lage bål?

Nei, pyrotekniske og brannfarlige artikler som engangsgriller og materiale til bålopptenning kan ikke tas med inn i arenaen.

Kan jeg ha med sykkel inn i arenaen, og er det sykkelparkering der?

Sykkel kan ikke medbringes i arenaen og det er ikke sykkelparkering i området. Sykkelen må settes igjen utenfor på eget ansvar.

Kan jeg jobbe med en venn?

Vi vil gjerne være fleksible slik at du kan jobbe som frivillig sammen med en venn. Samtidig er det mange vakter som skal fordeles og bemannes, så vi kan ikke gi noen garanti for dette.

Kan jeg kjøpe billett når jeg ankommer arenaen?

Ja, men vi kan ikke garantere at det billetter igjen. Vi anbefaler at du kjøper på forhånd. Det vil også være dyrere å kjøpe billett i arenaen.

Kan jeg kjøpe mat og drikke i Holmenkollen?

Ja, du finner et stort utvalg av mat og drikke i Holmenkollen, og det finnes muligheter ved hvert billettområde. I festivalgatene finner du ulike food trucks, og det finnes også mat i publikumsteltet. I teltet kan du også få kjøpt deg en øl eller et glass vin, dersom du ønsker det.

Kan jeg oppleve World Cup Skiskyting i marka?

Nei, under World Cup Skiskyting er det kun det indre løypenettet som benyttes, og det kreves billett for å få tilgang til de ulike publikumsområdene.

Kan jeg se på konkurransene som frivillig?

Så lenge det ikke kolliderer med tildelt vakt, kan du se på konkurransen. Men husk at vi som regel selger ut den kapasiteten vi har på tribunene, spesielt på skistadion. Derfor er det viktig at du som frivillige ikke opptar plass på tribunene. Da gjør du jobben til andre frivillige vanskeligere, så bruk plassen på Kapellskogen og VM-Haugen. Husk også at publikum fremdeles vil henvende seg til deg og vil forvente din hjelp så lenge du går i funksjonærantrekket. Du er vårt ansikt utad og skal alltid være imøtekommende og hjelpsom så lenge du er i arenaen.

Kan jeg selv velge hva jeg vil jobbe med?

I din søknad om å være frivillig anbefales du å liste opp dine topp-3 prioriteringer ut fra hva du ønsker. Søknadene behandles fortløpende, og det vil også bli lagt vekt på tidligere erfaring og arbeidsvillighet. Det er med andre ord mye opp til deg selv å få jobbe med det du virkelig ønsker, men samtidig så er det noen seksjoner som ikke trenger så mange frivillige. Vi ønsker oss topp motiverte personer som gleder seg til å skape et flott arrangement.

Kan jeg ta bilder eller film av utøvere på stadion?

Ja, som publikum kan du ta bilder til eget, privat bruk. Tagg oss gjerne om du deler på sosiale medier: #holmenkollen24
Bilder og film av publikumsområder og festivalgatene kan du gjerne ta bilder av.

Arrangørselskapet, FIS/IBU og Infront har alle rettigheter til kommersielle bilder og film knyttet til akkrediterte områder (bilder/film av utøvere/trenere innenfor akkrediterte områder).
Dersom du ønsker å gi bilder til medier eller kommersielle parter, må du ha egen akkreditering som det søkes om i forkant av arrangementet.

Kan jeg ta med barnevogn?

Ja, men det kommer litt an på hvor du har billett. Det er mulig å ta med barnevogn i festivalgatene, og til Kapellskogen (men merk at det er vanskelig fremkommelighet). Det er ikke mulig å ta med barnevogn på tribunene.

Kan jeg ta med meg eget kamera?

Ja, så lenge det er helt vanlig kamera. Du kan ikke ha med deg profesjonelt kamerautstyr. Det er heller ikke lov til å streame konkurransen live noe sted. Vi minner også om at all fotografering og utstyr ikke må bli et forstyrrende element under øvelsen blant publikum. Oppbevaring av utstyr kan vi ikke ta ansvar for.

Kan jeg ta med meg hund?

På grunn av store folkemengder og områder med lite plass er det ikke anledning til å ta med firbeinte under arrangement i Holmenkollen.

Kan jeg ta med meg ski og staver inn i arenaen?

Nei, ikke inn på arenaen. Ski og staver må settes igjen på utsiden på eget ansvar.

Kan jeg ta med paraply?

Nei, man kan ikke ta med paraply inn i arenaen.

Kan man jobbe som frivillig uansett alder?

Nei, det er 18-års aldersgrense for å være frivillig hos Holmenkollen Skifestival. Utover det så ønsker vi oss frivillige fra alle aldersgrupper.

Må jeg gå i frivilligantrekket?

Alle frivillige anmodes til å gå i det offisielle World Cup-antrekket. Antrekket fra Twentyfour kan kjøpes til en sterkt rabattert pris. Mer informasjon finner du i Rubic, der alle frivillige må være registrert.