En arena full av aktivitet!

Andre helgen i mars er det igjen duket for World Cup i Holmenkollen, hvor du kan få sjansen til å se store sportslige prestasjoner og øyeblikk hos både kvinner og menn, innenfor langrenn, kombinert og hopp. I langrenn skal kvinnene gå sin andre femmil i historien på lørdag, og mennene femmil på søndag. Hoppuka er også i gang denne perioden og RAW AIR byr på luftige opplevelser til det ekstreme når både kvinner og menn setter utfor selveste Holmenkollbakken.
Sammen med all spenningen i løypene skjer det også mye gøy rundt i anlegget, blant annet i festivalgatene og i Kollenkaféen. Her finner du et bredt tilbud mat og drikke, snacks, underholdning og godt humør, som skulle passe de aller fleste.

– Er du en voksen som vil ta med de yngste barna, og kanskje bestemor, i Kapellskogen på 5-mila?
– Er du i 20-åra og er lysten på RAW AIR-stemning i hoppskåla på lørdag?
– Eller kanskje du har vært i Kollen maaaange ganger, og har din faste plass på Hovedtribunen?

– I rullestol, men vil sitte med god utsikt til oppløpet på 5-mila?

Se hvilket område som passer for deg!

Arenakart for Verdenscup i langrenn, hopp, kombinert:
7. – 10. mars

I Kollen-arenaen har du som gjest flere områder som passer til deg og/eller ditt følge.
I tillegg til fantastiske prestasjoner, Kollenbrøl, bjeller og flagg – finner du mange ulike tilbud og aktiviteter i arenaen.
Serveringssteder ligger spredt, enkelt tilgjengelig uansett hvor du har billetter.
Vil du at smaksløkene skal danse? De ulike matvognene selger et vidt spekter mat – både indisk, mexicansk og asiatisk. Våre utsalgssteder av mat har i tillegg pølser, burgere, matpakker og annet godt – og selvfølgelig et stort utvalg drikke for voksne og barn.

Kollenkaféen

Om du vil varme deg med en kopp kakao, slappe av på en benk eller kjøpe deg middag – da kan du ta deg en tur til Kollenkaféen som ligger mellom hoppbakken og hovedinngangen. Denne åpner samtidig som arenaen og har gratis inngang. Kollenkaféen stenger kl.17, unntatt lørdag.

Lysten på afterski i Kollen?

Lørdag kveld blir Kollenkaféen gjort om til Kollens afterski. Da fortsetter den gode stemningen med DJ og god stemning hvor voksne over 18 år kan rocke løs og ha det gøy, eller bare varme seg og mingle rundt med god musikk frem til kl.23.

Festivalgatene Nord og Sør

Vi har to festivalgater ila arrangementet – Nord og Sør, se arenakartene.
Samarbeidspartnere lager konkurranser og annen underholdning du kan benytte på vei inn til tribuner og publikumsområder. «Fotospotten» foran hoppbakken var en yndet spot av mange i vinter, og freshe bilder ble tatt, som bringer frem gode minner lenge etter arrangementet er ferdig.
I festivalgatene finner du de spennende matvognene med et variert mat- og drikketilbud.
I butikken til vår klespartner, TwentyFour, kan du kjøpe Kollen-kolleksjonen og finne andre gode tilbud.
I nærheten finner du også Skifestival-butikken med for eksempel Kollen-bjella, miniutgaven av maskoten vår Braute, flagg og årets Kollen-lue.

Ved alle utsalgssteder kan man betale med bankkort og Vipps.

Vi har i tillegg «ambulerende salgsbrett» med godsaker som går i tribunene på stadion og i hopparena.
Vi anbefaler at du laster ned Skifestival-appen. Der får du gode tilbud og viktig informasjon gjennom hele festivalperioden. Mer info her.

God stemning ved hovedtribunen i festivalgata NORD

God stemning i hoppskåla / Felt B-H

God stemning på tribunen under RAW AIR

Tribunene

HOVEDTRIBUNEN

Her kommer du tett på dramaet – og på oppløpet ser du godt siste del av kampens hete.
Hovedtribunen har kapasitet til over 4000 gjester. Plassene gir deg svært god oversikt over hele langrennstadion. Utøverne kan i tillegg følges på storskjerm og du er midt i den verdenskjente Kollen-stemningen. Musikk og speaker spiller opp til Kollenbrøl og konkurranser.

HOPPTRIBUNE (A + B-H)

A-tribunen gir deg den aller beste plassen på hopptribunen under hoppkonkurransene fredag, lørdag og søndag. Har du kjøpt billett til denne delen av tribunen får du fantastisk utsikt over Oslo, og ikke minst over hopperne som nærmest kommer svevende over hodet ditt. Har du billett med B-H kan du velge deg alle andre plasser. Du får uansett god utsikt til luftige svev og får oppleve det berømte Kollenbrøøølet!

Publikum i Hoppskåla med en dekorert tribune SYD i bakgrunn

Kapellskogen og Haugen

HAUGEN

Her får du oversikten helt fra start! En perfekt kombinasjon av skogsomgivelser kombinert med flott utsikt til stadion, Holmenkollbakken og tett på utøverne. Her finner du også Gilde-utsalg og kiosk, og du kan følge konkurransene på storskjerm.
Noe ulendt å komme til Haugen, med inngang fra nord/øst. Følg skilting.

KAPELLSKOGEN

Som på Haugen, gir Kapellskogen en perfekt kombinasjon av skogsomgivelser og god arenafølelse. I Kapellskogen tilrettelegger vi for barnefamilier, og tilbyr aktiviteter som ansiktsmaling, natursti og quiz, sammen med vår maskot, Braute. Mens de minste leker, kan dere voksne fint følge med på dramatikken som utspiller seg i arenaen. Kapellskogen passer også godt for vennegjenger og par som vil ha god utsikt til stadion, og liker å følge ulike deler av skiløypene under Holmenkollen Kapell.
Kapellskogen passer ikke for barnevogner da det er opp en trapp og inn i skog med ulendt terreng. Bæremeis og barna på skuldrene fungerer absolutt best for å komme frem til en leken arena!

Braute på Kapellskogen gir klem til et barn

Holmenkollen kapell

KLASSISK KONSERT

Lørdag, 9. mars, kl 13 holder Ingvild Græsvold (violin)  og Petter Amundsen (piano/orgel) klassisk konsert i Holmenkollen kapell.

INTERNASJONAL ØKUMENISK GUDSTJENESTE /
INTERNATIONAL EUCUMENICAL SERVICE

Lørdag, 9. mars, kl 18.30 holdes det en internasjonal økumenisk sports-gudstjeneste med prester fra den norske kirke og den katolske kirke.

(Foto: Wennerlund / cc 2.0)

Sponsorer

Logo ObosDHL LogoVVS Eksperten LogoHelgeland Kraft LogoExtra Logo