Frivillig fikk Kongens fortjenstmedalje

Ole Kristian Halvorsen har vært har vært frivillig siden han var seksten år. Nå mottar han utmerkelsen fra Kongen, 65 år etter sin mormor.

– Sjokkerende og uventa, men jeg setter stor pris på dette. Og jeg synes det er veldig givende å få til noe sammen med andre, sier Halvorsen.

Ole Kristian Halvorsen tar alltid med seg en gjeng ungdommer til Holmenkollen.

Får med seg de unge

Ole Kristian Halvorsen (71) har i årevis stilt opp med en hel tropp av unge frivillige fra Hvittingfoss til begge arrangementshelgene i Holmenkollen.

– Det er utrolig kult å være med på et så proft arrangement som Holmenkollen Skifestival. Ungdommene jeg har med synes det er fantastisk å være med, og når jeg ser det lyser i øynene deres, så er det lønn nok for meg, sier han.

Vil du bli frivillig?

– Han introduserer og inspirerer de unge til å stille opp som frivillige. Ole Kristian, denne medaljen er så fantastisk fortjent. Kudos til Kongehuset for å alltid støtte opp under frivilligheten, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx.

Slik møter du ham i Kollen.

Kongens fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII 1. februar 1908. Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgavnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid.

Engasjert familie

I tillegg til å gjøre en kjempeinnsats hvert år i Holmenkollen, har Halvorsen også vært frivillig en rekke andre steder, som på Kongsberg Jazzfestival, OL på Lillehammer og MGP.

Ps. For 65 år siden fikk mormoren hans også denne utmerkelsen av Kongen, skriver Laagendalsposten. Hun var aktiv i Sanitetsforeningen og var landets første kvinnelige lensmannsbetjent, skriver avisa.

Ole Kristian Halvorsen fikk Kongens Fortjenestemedalje.
Fv. Bjørn Haug, Merete Christiansen, Ole Kristian Halvorsen, frivillig i Holmenkollen Skifestival, Heidi Kristiansen og leder i Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx.