Frivilligseksjoner

Å være en del av frivillig-teamet under Holmenkollen Skifestival er en fantastisk opplevelse. Verdens beste vintersportsutøvere tett på, et unikt publikum, viktige oppgaver og et samhold som gi verdi for de fleste. Du kan selvfølgelig velge om du bidrar på Verdenscup nordiske grener og Verdenscup skiskyting, noen gjennomfører også begge arrangementene som frivillig.

I første omgang kan du registrere deg og din kontaktinfo i vår frivillig-pool.
Du forplikter deg ikke til spesifikke dager eller oppgaver, men vil når vi kommer til november få mer informasjon om arbeidet vi skal gjennomføre sammen – og da ta stilling til hva du vil jobbe med.

Bli med på laget!

I midten av oktober vil vi åpne for at du kan registrere dine ønsker om arrangement, seksjon/rolle, – og fortelle litt mer om din bakgrunn og motivasjon for å være med på Kollen-teamet.

Akkreditering

Samtlige, utenom om publikum, har behov for akkreditering for å kunne bevege seg inne i arenaen. Denne gjengen sikrer at alle får rett akkreditering i forhold til ansvar og arbeidsoppgaver som skal utføres. En god serviceinnstilling er viktig. Vi trenger deg som er strukturert, serviceinnstilt, kan jobbe med data og som behersker norsk og engelsk. Du må kunne bidra noe i forkant av arrangementsuken også.

Akkrediteringskontroll

Arenaen er inndelt i mange ulike soner, og akkrediteringen tilsier hvor man slipper inn, og det er kritisk for sikkerheten og flyten i arrangementet at adgangsreglene for de ulike sonene opprettholdes og følges. Våre frivillige i denne seksjonen sørger for at riktig akkrediterte kommer inn på riktig område. Funksjonærer her må kunne være autoritære, men på en smidig og hyggelig måte.

Antidoping

Seksjonen tilrettelegger for Antidoping Norge og sørger for at utøvere som blir tatt ut til dopingkontroll blir fulgt av chaperones og ellers følger gjeldende retningslinjer.

Billettkontor

Tilskuere som ikke har forhåndskjøpt billett må kjøpe det når de ankommer Holmenkollen. Denne seksjonen sitter i billettkontoret og sørger for at det er mulig. Du må være fortrolig med tall og enkel hoderegning. Du må være pålitelig og være serviceinnstilt.

Content & Social Media

Både i forkant, underveis og etter arrangementet ønsker vi å være godt synlige i sosiale media, nettside og i mediebildet. Her er vi på jakt etter skrivedyktige og kreative mennesker som kjenner til dynamikken i sosiale medier, som evner å sette seg inn i målgruppene og utvikle gode budskap som virkelig treffer. Her er det muligheter for å bidra året rundt, om du ønsker!

Event Support

Vi har mange akkrediterte grupper som skal bevertes under arrangementet i Holmenkollen, og dermed også mye varer som skal distribueres rundt om i anlegget. Denne gjengen er ansvarlig for dette. Har du førerkort, er utadvendt og imøtekommende kan dette være seksjonen for deg. Du må også tåle tunge løft og ha gode samarbeidsevner.

Familiecamp og aktiviteter

Holmenkollen Skifestival skal også være gøy for de minste, og denne seksjonen har som oppgave å tilrettelegge og gjennomføre aktiviteter for barn på arrangementsdagene. Er du flink med barn, kreativ, utadvendt og ønsker en leken opplevelse som funksjonær i Kollen, så er dette midt i blinken for deg.

Foto

Idrettsstjerner og glade mennesker er samlet i en nasjonalarena pyntet til folkefest. Funksjonærer i denne seksjonen foreviger alle de fantastiske øyeblikkene under World Cup i Holmenkollen. En rolle i denne seksjonen krever en del erfaring og god kompetanse innen fagfeltet, og du må stille med eget kamera og egen PC for redigering.

Frivilligforpleining

Lyst til å gjøre en viktig innsats for de som jobber beinhardt i kulissene for arrangementet? Dette er nok den mest takknemlige målgruppen å jobbe opp mot. Oppgavene går ut på å servere ferske vafler, en varm kopp kaffe, noe godt å bite i, og ellers holde det ryddig og bidra til en god atmosfære i frivilligcafèen. Du må regne med noe fysisk arbeid da det blir en del flytting av bord, mottak av mat osv.

HMS

Denne seksjonen står for daglig HMS-gjennomgang av arenaen, gjennomfører risikovurderinger og jobber konstant med forebyggende tiltak for å unngå uønskede hendelser. Bistår ofte andre seksjoner i utfordringer de ikke kan løse på egenhånd. Du er en person som har god oversikt over arenaen og er løsningsorientert. Du må regne med noe arbeid på dagtid i forkant av arrangementet, og noe fysisk arbeid.

Hopp

Denne seksjonen skal sikre at gjennomføringen av hopprennene er av høy kvalitet og med best mulig og like konkurranseforhold. Alle hopprennene i World Cup Nordisk gjennomføres i Holmenkollbakken, K134. Seksjonen har alle typer oppgaver tilknyttet hoppbakke og rennavvikling, og du må regne med en del fysisk arbeid.

IBU Family Club

IBU Family Club sørger for at team-medlemmer får mat og drikke i anlegget. Vi søker deg som er serviceinnstilt, som liker å lage/servere mat og kaffe, og som ikke har noe problem med å vise diskresjon ovenfor utøvere og støtteapparat.

IKT

Ikke bare er det kritisk at tidtaking og sportstekniske løsninger fungerer som smurt, men de fleste øvrige seksjoner har også et eller annet IKT-behov. Nettverkskabler skal på plass, printere skal installeres og konfigureres, salgsboder skal oppkobles, og NRK skal bistås ved behov. Du skal helst ha god kjennskap til fagområdet.

Kombinert

Denne seksjonen holder i det administrative knyttet til kombinert-konkurransene under World Cup Nordisk, og er med på å sikre at rennene blir gjennomført på en god og smidig måte. Man sørger for å holde deltakernasjoner oppdatert med informasjon, tilrettelegger for ulike rennmøter, og yter den nødvendige servicen for deltakernasjonene.

Langrenn

Rennledelse for langrenn har ansvaret for avvikling av langrennskonkurransene under World Cup Nordisk. Det innebærer rigging av skistadion, arbeid med løypene, tidtaking, oppfølging av skifte- og smøreboder, oppfølging av teamcafè og tilrettelegging for utøvere og støtteapparat. Dette er en stor seksjon med mange frivillige og mange oppgaver, og samarbeid er et nøkkelord. Mange av oppgavene innebærer fysisk arbeid, så du bør være i god form.

Lavvo Hospitality

Vi har mange lavvoer i anlegget, og har gjestegrupper av ulik størrelse. Denne seksjonen koordinerer de ulike behovene disse gjestegruppene har, og er vertskap under arrangementet.

Løyper – WC Skiskyting

Løype-seksjonen, i tett samarbeid med Oslo Kommune, sørger for at verdens beste skiskyttere får gå i preparerte løyper i verdensklasse.

Løypemannskapet står for vakthold, opp- og nedrigg av gjerder, utplassering av mønepanner, passeringskontroll av løpere, temperaturmåling og merking av løypene. Dersom vær- og snøforholdene tilsier det, er det viktig at du er klar for å ta i et tak.

Media Operations

Her gjelder det å være løsningsorientert og strekke seg langt for å sikre at de som skal videreformidle arrangementet via mediekanalene får så gode og effektive arbeidsforhold som mulig. Man skal koordinere pressekonferansene, holde kontroll på Mixed Zone og fototribune, pressesenteret skal rigges, og mat og drikke skal være tilgjengelig

Miljøseksjonen

Som arrangør er vi svært opptatt av å ta vare på miljøet og sikre oss hvit snø også i fremtiden. Dette er et viktig område for Holmenkollen Skifestival og seksjonen jobber med forebyggende og forberedende arbeid slik at alle i arenaen skal ha mulighet til å kildesortere. Er du systematisk og ryddig og opptatt av miljø og ser verdien av fokus rundt dette i forbindelse med store arrangementer vil vi ha deg med i denne seksjonen.

Nasjonsboder

Det er litt av en kabal som skal legges for å tilrettelegge for skismøring, skitesting og skifteboder, samt annen service for teamene i arenaen. Denne seksjonen sørger for dette, og passer samtidig på at nødvendige helse- og sikkerhetstiltak blir overholdt.

Publikumsservice

Frivillige i denne seksjonen er arrangementets ansikt utad og er en av de viktigste faktorene for at publikum føler seg velkomne, trygge og ivaretatt. Denne gjengen er positive, imøtekommende, har gode kunnskaper om dagens program og detaljkunnskap om nødutganger/toaletter/røde kors/kiosk/tribuneoversikt mm. Fulle tribuner, jubelbrus og vaiende flagg er målet, men da er det også viktig med god publikumsflyt i arenaen.

Reklamerigg

Denne seksjonen sørger for at alle de ulike sponsorene og samarbeidspartnerne får riktig eksponering rundt om i arenaen. Det er mye som skal opp og ned, så du bør være glad i å ta i et tak. Resultatet blir en vakker arena. Erfaring med snøscooterkjøring er en fordel.

Ressursgruppa

Dette er en gruppe som hjelper oss i forkant av arrangementet. Det er ekstremt mye som skal være klart, og denne seksjonen hjelper oss med å klargjøre diverse materiell. Vi trenger hjelp til å produsere varslingskort, laminere plakater, pakke billetter og mye annet. Vi trenger deg som er fleksibel, tålmodig og strukturert, og som har mulighet til å komme inn noen dager før det virkelig braker løs.

Samband

Dette er seksjonen for deg som er glad i orden og har god teknisk kunnskap om samband/radio. Hovedoppgaven er å koordinere ut- og innleveringer av samband, samt yte teknisk bistand

Sanitet

Saniteten er på plass i anlegget for å gi medisinsk assistanse til akkrediterte og publikum, dersom det skulle være nødvendig. En svært viktig rolle for deg med riktig kompetanse innen fagområdet.

Seremoni

Rammen for konkurransen settes med en skikkelig åpningsseremoni, og godt koordinerte blomster- og premieseremonier. Man samarbeider tett med arenaproduksjon og Garden, samt alle som skal bidra med åpningsseremoni og utdeling, og sørger for at alt skjer til rett tid.

Skifest i Marka

Denne gruppen arbeider for å tilrettelegge for, og ta vare på, de tusenvis av publikummerne som ønsker å følge skifesten fra marka. En annen viktig oppgave er å holde marka ren og fri for søppel. Vi trenger deg som er glad i å jobbe med mennesker og som kan ta utfordringer på strak arm. Du må også ha evnen til å skape en god og trygg atmosfære og ikke være redd for å ta i et tak. Her trenger vi et vidt spekter av frivillige, så har du lyst til å være med å bidra er du velkommen!

Skytebane

I skiskyting er det på skytebanen det ofte avgjøres. Førsteprioritet er å ivareta sikkerheten, deretter gjelder det å sikre at skytebanen er måkt, saltet og planert etter alle kunstens regler. Matter skal legges ut, t-staker settes opp, våpenbukker må sees over, skyteresultat noteres, pappskiver byttes, vindvimpler henges opp/ned, og innskyting organiseres.

Stadion – WC Skiskyting

Holmenkollen Skistadion ser sjelden mer elegant ut enn når denne seksjonen har vært i sving. Løyper, strafferunder, skilt, mållinjer og startlinjer settes opp med centimeterspresisjon. Samtidig skal seksjonen også sikre skimerking, våpenmerking, våpenkontroll, og frakt av utøverklær mellom start og mål. Vi søker deg som er klar for å ta i et tak.

Team Services

Denne seksjonen stiller med nasjonsverter med språkkompetanse til støtte for team og utøvere fra ankomst til avreise. I tillegg setter vi opp infodesker på hotellene og disse er bemannet fra morgen til kveld. Som frivillig for denne seksjonen er du først og fremst serviceinnstilt og er klar til å besvare store og små spørsmål – enten det gjelder selve arrangementet, værmeldinger, avreiseinformasjon, sosiale “happenings”, matbestillinger, oppbevaring av gjenstander og mye annet.

Tidtaking

Nøyaktighet er stikkordet her. Denne seksjonen setter på transpondere, sikrer manuell tidtaking, elektronisk tidtaking, mellomtidtaking og gir resultatservice til media.

Trafikk & Parkering

De med arrangementsblikk vet hvor kritisk trafikk- og parkeringshåndtering er for logistikken. Èn feilparkert bil er nok til å skape kluss i systemet. Denne gjengen sikrer at kun akkrediterte biler står der de skal, at nødvendige gjerder er satt opp, og har tett dialog opp mot trafikkpolitiet – og bidrar til at publikum har en trygg og god opplevelse på vei inn/ut av arenaen.

Transport

Transporten er ansvarlig for forflytning av, og service, overfor utøvere, ledere og støtteapparat, representanter fra internasjonale forbund og andre akkrediterte gjester. Du må være serviceinnstilt, være godt kjent i Oslo og opptre profesjonelt. I tillegg krever vi at du har hatt førerkort klasse B i minimum 3 år og at du er en trygg og rolig sjåfør.

Venue setup (arenarigg)

I forbindelse med arrangementet er det mange driftsoppgaver som skal følges opp. Det være seg gjerderigg, utkjøring av søppelstativ, måking og andre ad hoc oppgaver som dukker opp rett før det braker løs. Den største jobben skjer altså i forkant av arrangementet, men oppgaver kan naturligvis dukke opp underveis. Ingen oppgave er for stor eller for liten, og du får en variabel arbeidsdag. For å passe inn her må du ha godt humør, være forberedt på intervall-jobbing og ha god arbeidslyst. Det et krav om at du kan bidra minst en av ukedagene før konkurransestart (mandag til torsdag)».

VIP

Dette er seksjonen for deg som er utadvendt og sosial, serviceinnstilt, og som har kontroll på bordplasseringer, bestillinger og planlagte aktiviteter. VIP-seksjonen sørger for at inviterte gjester, sponsorer og andre med VIP-billetter blir godt ivaretatt. Språkkunnskaper er et pluss!