Verdenscup i Holmenkollen blir Martes siste renn

Tidlig på dagen tirsdag 14. mars kunngjorde Marte Olsbu Røiseland at hun legger opp. Skiskytter-kongen Ole Einar Bjørndalen sender Marte, sammen med maskoten Braute, en hilsen.

Verdenscupen i Holmenkollen, som finner sted 16. – 19. mars blir Martes siste renn og hennes farvel med skiskytingen. Publikumet i Holmenkollen får dermed æren av å heie på henne en siste gang, på hjemmebane. Ole Einar Bjørndalen er opptatt av at Marte får en skikkelig avslutning på karrieren sin, under World Cup i Skiskyting på Holmenkollen.

Altså, Marte må vinne fellesstarten. Da er jeg fornøyd
med sesongen for i år, sier Ole Einar Bjørndalen

World Cup i skiskyting er fra torsdag 16. mars til søndag 19. mars, i Holmenkollen. Du kan se programmet for World Cup i Skiskyting her.

Forbilde

I løpet av sin lange karriere har Marte Olsbu Røiseland vunnet flere gull, både i OL og VM. Marte har tre OL-gull, og hele 13 VM-gull under beltet. Seneste medalje er fra verdenscupen i Oberhof, der hun mot alle odds i et comeback klarte å ta tre medaljer. Med disse prestasjonene har hun vært med på å fremme norsk skiskyting og vært et godt forbilde.

Vi kommer til å savne deg så mye, for det du har bidratt med norsk skiskyting, sier en stolt Ole Einar Bjørndalen