Barneskolenes Kollendag

Responsen er stor!
Vi inviterte Oslo Kommunes 5.-7. klasser, til en spennende dag i Kollen. Responsen fra lærere og rektorer er over all forventning – nå venter vi over 1.200 barn og lærere!

I 2024 lanserer vi Barneskolenes Kollendag under Verdenscup Skiskyting.
«Rett til lek og fritid» står sterkt i norsk idrett. Vi brenner for at flest mulig i ung alder, får gode opplevelser knyttet til skilek og fysisk vinteraktivitet.

Torsdag 29.2. og fredag 1.3. under Verdenscup Skiskyting vil vi gi elevene i storskolen en uforglemmelig opplevelse i Holmenkollen. En hel dag utendørs med skirenn, og aktiviteter som kan bidra til godt samhold og miljø i klassen. Barneskolens Kollendag er et lavterskel-tilbud som vi håper vil støtte skolenes arbeid med samhandling og sosiale egenskaper, samt lysten til å være i fysisk aktivitet utendørs.

Under verdenscupene i Holmenkollen møtes de beste vinteridrettsutøvere fra mange nasjoner til dyst, på en historisk arena i vinternasjonen Norge. Verdenscupene i Holmenkollen Skifestival er mer enn skirenn. Skirennene er en sterk del av den norske kulturarven vi jobber bærekraftig med å beholde og utvikle.

Mye gøy i Kapellskogen

I samarbeid med Skiforeningen og Den Norske Turistforening avd. Oslo/Bærum skal vi lage både skileikområde, akebakke og natursti. Vi har skiutstyr og rumperacer til låns. Barna får øve på skibalansen og løse oppgaver i naturstien, og skal få noen gode råd til turmat på bålpanna. Det blir til og med anledning for mange å prøve laserskyting med Norges Skiskytterforbund. Vi har frivillige som vil hjelpe til på de ulike aktivitetspostene. Etter noen timer aktivitet i Kapellskogen, skal klassene til tribunen og følge spenningen i verdenscuprennet i skiskyting.

Å samarbeide med erfarne friluftsorganisasjoner som vil være med på å gi skolebarna en frisk og nyttig veiledning i våre lekne og trygge uteområder, det er viktig! I år blir det Oslo-skolene, for så å evaluere og vurdere en geografisk utvidelse i invitasjonen.

Forberedelser

Vi håper lærere og foreldre benytter Kollendagen til å sette fokus på lek og friluftsliv i undervisning og hjemme. Med dette kan de unge lære seg forberedelser for morsom utetid og styrke sin mestringsopplevelse. Mat- og helsefag kan på en praktisk og morsom måte kobles til utedagen, som har bålpanner tilgjengelig. Skiforeningens tips til mat på tur med barn og DNTs oppskrifter og gode tips til turmat.

Det er svært viktig med varme klær en slik vinterdag.
Se gjerne videoen “Slik kler du deg for vinterturen” laget av DNT.

Maskoten vår, Braute, kommer til Kapellskogen for å heie og hilse på alle som vil!

Vår samarbeidspartner HMK Busselskap bistår med verdifull og trygg kjøring for flere av våre unge gjester. HMK er et av Norges og Europas ledende busselskap og har kontor i Oslo.

Har du spørsmål til Barneskolenes Kollendag, ta kontakt:
Kristine Skeie | Mob 917 89 585 | Holmenkollen Skifestival