-Holmenkollen er min hjemmearena

Onsdag 15. mars kunngjorde Tiril Eckhoff at hun gir seg som skiskytter. Bare en dag etter at lagvenninne Marte Olsbu Røiseland gjorde det samme.

Under en pressekonferanse utenfor Scandic hotell på Holmenkollen, utrykker Eckhoff stor takknemlighet for sin karriere som skiskytter. Hun legger også til hvilken betydning Holmenkollen som arena har hatt for henne.

-Holmenkollen er min hjemmearena, så det er fantastisk. Holmenkollen, her har jeg mine beste minner, sier en følelsesladdet Tiril Eckhoff.

Får bamse

Etter pressekonferansen ble en tårevåt Tiril Eckhoff overrasket med en bamse. Ole Einar Bjørndalen ga henne en miniatyr bamse av maskoten Braute. Det er tydelig at Eckhoff setter pris på gesten. Når hun blir spurt om hvordan det er å takke for seg i Holmenkollen blir hun også tydelig rørt.

– Veldig riktig, sammen Braute, sier en tårevåt Tiril Eckhoff.

Mestvinnende

Tiril Eckhoff er en av de mest suksessfulle norske skiskytterne i nyere tid. Hennes imponerende karriere i skiskyting inkluderer flere VM-titler og olympiske medaljer. I alt har hun to OL-gull og ti VM-gull. Med 29 seiere er hun også tidenes mestvinnende norske kvinne i verdenscupen i skiskyting.