Mitt beste kollen-minne: Therese Johaug

I mars er den årlige folkefesten i Holmenkollen tilbake. Therese Johaug har mange minner fra Holmenkollen. Når hun ble spurt om hva som var hennes beste minne fra Holmenkollen trekker Johaug frem VM i 2011 og fjorårets Skifestival der hun gikk sitt siste løp. 

Det er VM i kollen 2011, definitivt. Også må jeg si at hadde jeg en kjempefin opplevelse 5.mars, når jeg la opp, sier Therese Johaug med et smil.

Kanskje ikke rart at VM i 2011 er en av hennes favoritt minner, da hun vant to VM gull på hjemmebane med et entusiastisk publikum i Holmenkollen. Hun fikk også avslutte langrennskarrieren med sin aller siste tremil på hjemmebane i Holmenkollen under fjorårets skifestival.

Therese Johaug etter å ha vunnet «tremila» i 2022. Foto: Jacques Holst

Søndag 12. mars skal kvinnene gå «femmila» for første gang, Therese Johaug skulle ønske hun kunne gått det selv. Du kan bestille billetter til det historiske rennet her.

Folkestemning

En stor del av skifestivalen er folkefesten. Johaug løfter også frem folkefesten i kollen som en av grunnene til at Holmenkollen kjennes spesielt.

Se årets program her.

Det som er spesielt med å gå i Holmenkollen er først og fremst historien, også er det jo folke stemninga, at løypa er fullt av folk. Du ser byen fra stadion og når du går i løypa så er det bållukt, heiarop (..), sier Therese Johaug entusiastisk.

I høst gikk Johaug inn i en ny rolle som langrenneskepert hos NRK, og skal dermed sitte bak kulissene som kommentator under årets skifestival. Hun ser frem til å dele av sine erfaringer med publikum gjennom skjermen.