Vurderer du å bli frivillig? – «Just do it»

Holmenkollen Skifestival er ikke bare en arena for toppidrettsutøvere, men også et sted der frivillige kan utvikle seg og oppleve mye spennende. Våre frivillige spiller en uvurderlig rolle for å gjøre skiarrangementene til en suksess! Jeg tok nylig en prat med Terje, en dedikert frivillig som har vært involvert i festivalen i flere år.  

Første gang du var frivillig, hva var det som inspirerte deg til å bli med? 

Terje svarer at hans reise som frivillig begynte etter at han gikk av med pensjon. Han følte behovet for å ha noe meningsfylt å gjøre, og Holmenkollen Skifestival ble det perfekte stedet. Han påpekte viktigheten av å ha en aktivitet som er både morsom, givende og nyttig: 
«Og alle de tingene, det får jeg i Holmenkollen Skifestival.» 

Stolt og glad i frivillig-teamet i Kollen

Hva er ditt ansvarsområde som frivillig i dag? 

Terje beskriver sin nåværende rolle som lagerleder eller «event logistics». Han holder oversikt over utstyret som de frivillige bruker til arrangere skirennene ute i arena, i utøverkafeene, på barneaktivitetene eller på rennkontorene – for å nevne noe. Noen tror kanskje at han «håndterer store snømaskiner, og preppemaskiner og greier og greier, men nei, det er for svært».  For Terje er truck til tredje etasje, det kraftigste han bedriver.  

Terje tok truck-førerbeviset i en alder av 66 år, da han skulle begynne som frivillig i Holmenkollen i 2017. Siden den gang har han vært i Holmenkollen en dag i uken. Det er en fast dag i uken hvor han får ryddet utstyr, møtt seksjonsledere som trenger hjelp til å sjekke utstyr, og tatt lunsjen med prosjektledere og de som jobber i Holmenkollen Skifestival sin administrasjon. Oppgavene han bedriver er varierte og krever å være organisert og en del planlegging.  

«Oppgavene er varierte og krever en del planlegging. Det er store verdier av verktøy og utstyr, og det er jo alfa og mega at vi kan holde orden i sysakene. – Det synes jeg er litt morsomt.»
En er annen ting Terje sier han setter høy, er å være i forkant før selve arrangementene skal gjennomføres. Dette forteller han i det han forbereder møte med Jens Schjerven som er stadionleder for skiskyting. Sammen skal de sjekke at alt utstyret er i orden etter nedpakkingen i fjor. 

Terje Østby og Jens Schjerven ser igjennom og diskuterer verktøy for skiskytterstadion

Kan du dele ditt best øyeblikk fra Kollen som frivillig?  

Terje forteller om to herlige minner. Det ene involverte et uventet møte med kronprins Håkon i fjor. «Kronprisen var en veldig hyggelig kar, som virkelig er interessert i arbeidet vi som frivillige gjør. Det var et veldig fint møte.»
Videre beskriver Terje et godt minne som handler om å være i litt forkant og ha orden, som gjorde at han fikk hjulpet en annen frivillig.
«Det kom en frivillig-kollega og spurte: – Du, du skulle ikke tilfeldigvis ha et par ølkasser, haha. – For det hadde vært så praktisk til en sak vi skal bygge her ute på Knollen. – Så jeg sa at, – jo det har jeg.
De små tingene der kan også være et minneverdig øyeblikk. – Jeg har alt mulig rart i lageret, og etter mange år i dette gamet, vet jeg at «Petter Smart-løsninger» dukker opp hvert år. Da trekker jeg frem fra det mystiske, helt sånne: «Wow, har du det også? – Ja, selvfølgelig» Disse små øyeblikkene av samarbeid og glede gjør frivilligheten minneverdig. 

Hva vil du si til de som lurer på å bli frivillige i Kollen? 

Terjes råd til de som vurderer å bli frivillige er enkelt:

«JUST DO IT!»

Han understreket gleden ved å glede andre og seg selv, det er en glede å gjøre noe nyttig.
«Det er så givende å være med, møte så mange hyggelige folk, som blir glade for hjelp og innimellom, muligheten til å slå av en prat.»

Hva er du ser mest frem til som frivillig under årets arrangement? 

» Jeg ser frem til å oppleve det sterke samspillet mellom tusen frivillige for å gjøre skirennene til de beste i verden.»

Holmenkollen Skifestival er mye mer enn bare et sportsarrangement. Det er et fellesskap av dedikerte frivillige, som Terje, som finner glede, mening og samhørighet med sitt engasjement. Så hvis du vurderer å bli en del av dette fantastiske teamet, som Terje sier det: «JUST DO IT!»
Meld deg som frivillig i Holmenkollen!