Var frivillig i Holmenkollen – fikk fast jobb

– Å være frivillig på verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen ga meg erfaringen jeg trengte for å bli kalt inn til intervju, sier Marianne Halberg (34)

Marianne har vært frivillig i Holmenkollen Skifestival siden 2016, men skulle egentlig bare jobbe ett år for å få litt jobberfaring.

– Etter studiene så syns jeg det var veldig vanskelig å være jobbsøker. Jeg ble ikke kalt inn på intervjuer, og manglet relevant erfaring. Så kom en mulighet opp! Jeg fikk faktisk jobb i Norges Gymnastikk- og Turnforbund rett etter arrangementet, rett og slett fordi jeg hadde vært frivillig i Kollen.

Fin gjeng

Marianne er nå seksjonsleder for akkrediteringskontroll på 9. året. Hun leder gruppen som passer på inngangene i innerste del av stadion, der media, trenere, støtteapparat og deltagere går.

– Her hilser vi på utøverne på morgenen og sier god kveld til media på kvelden. Jeg gleder meg veldig til å møte teamet mitt igjen i år. Det er mange av de samme som kommer hvert år. Det er en skikkelig fin gjeng og vi er veldig gode på å ta vare på hverandre, og de som kommer nye som frivillige.

Vanskelig å slutte

Dette blir ditt niende år her. Hvorfor sluttet du ikke etter første året når du hadde fått fast jobb?

– Å være frivillig i Holmenkollen er veldig moro! Du får venner for livet, du møter utøvere, media og masse feststemt publikum, og du får være med på denne fantastiske atmosfæren. Du får også god kompetanse å ta med deg videre. Det er vanskelig å gi seg i denne jobben, ler Marianne.