Var frivillig i Holmenkollen – fikk fast jobb.

– Å være frivillig ga meg erfaringen jeg trengte for å bli kalt inn til intervju, sier Marianne Halberg (33)

Marianne har vært frivillig i Holmenkollen Skifestival siden 2016, men skulle egentlig bare jobbe ett år for å få litt jobberfaring.

– Etter studiene så syns jeg det var veldig vanskelig å være jobbsøker. Jeg ble ikke kalt inn på intervjuer, og manglet relevant erfaring. Jeg fikk faktisk jobb i Norges Gymnastikk- og Turnforbund rett etter arrangementet, rett og slett fordi jeg hadde vært frivillig i Holmenkollen.

Les mer om å bli frivillig.

Fin gjeng

Marianne er nå seksjonsleder for akkrediteringskontroll, gjengen som passer på inngangene til media og deltagere.

– Her hilser vi på utøverne på morgenen og sier god kveld til media på kvelden. Jeg gleder meg veldig til å møte teamet mitt igjen i år. Det er mange av de samme som kommer hvert år. Det er en skikkelig fin gjeng og vi er veldig gode på å ta i mot nye frivillige.

Vanskelig å slutte

Dette blir ditt åttende år her. Hvorfor sluttet du ikke etter første året når du hadde fått fast jobb?

– Det å være frivillig i Holmenkollen er veldig moro! Du får venner for livet, du møter utøvere, media og masse feststemt publikum og du får være med på denne fantastiske atmosfæren. du får god kompetanse å ta med deg videre. Det er vanskelig å gi seg i denne jobben, ler Marianne.

Les også: Frivillig fikk Kongens fortjenstmedalje