World Cup stjernene strømmer til sesongstart på Sjusjøen

johannes er klar for ny sesong
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Til helgen er det nasjonal sesongstart for skiskytterne på Sjusjøen, men World Cup løpere som Martin Fourcade, Dorothea Wierer, og Arnd Peiffer strømmer også til Natrudstilen for å måle krefter mot de norske skiskytterne.

Sesongstart Skiskyting byr på tette dueller mellom Johannes Thingnes Bø og en revansjelysten Martin Fourcade når skiskytterne starter ny sesong på norsk snø. Sjusjøen er rigget og klar til å ta imot hele Norgeseliten i skiskyting og ser frem til imponerende utenlandske deltakelse.

Norge stiller med elitelandslag, rekrutt- og utviklingslandslagene. Foruten Norge er følgende nasjoner tilstede med utøvere: Belgia, Bulgaria, Frankrike, Hellas, Italia, Kina, Makedonia, Latvia, Lithauen, Slovenia, Tyskland, Tsjekkia, og Ukraina.

Dorothea Wierer, som vant sammenlagt-cup’en for damer forrige sesong, innrømmer at det er brutalt, men fint å trene på snø igjen: -Det var tøft, snøen var sakte, men det er greit, det er jo tross alt vinter, bekrefter hun.

Løypesjef Johannes Haukåssveen kan melde om over 6 km nypreparerte løyper på Sjusjøen Skisenter i helgen. Kalde temperaturer fremover betyr perfekte forhold for utøvere og mosjonister.

– Arrangøren har jobbet døgnet rundt den siste uka for å få plass løyper i kvalitet man bare ser på World Cup – nivå, sier prosjektleder i NSSF, Christian Gedde-Dahl. Med gratis transport, oppgraderte publikumsfasiliteter med varmestuer og Bama Familecamp for barna ligger alt til rette for gode opplevelser for store og små på Sjusjøen, avslutter Gedde-Dahl.

Les mer om Sesongstart Sjusjøen og ta deg turen til Natrudstilen for å se verdens beste skiskyttere i aksjon til helgen!

Startlister gjøres tilgjengelig fredag kveld etter lagledermøtet: https://sesongstartskiskyting.no