World Cup Skiskyting 2020 – informasjon billettkjøpere

Holmenkollen var rigget, skistjernene var ventet, og over 1000 frivillige var klare til å ønske dere velkommen til World Cup Skiskyting 20.-22. mars. Det at vi måtte avlyse arrangementet, var veldig leit for oss alle, men dessverre helt nødvendig slik situasjonen ble.

Det unike med Holmenkollen og vårt publikum

Utøverne har alltid sagt at å delta, eller alle helst vinne i Holmenkollen er noe av det som står høyest på lista etter OL og VM. Dette er en posisjon vi er ydmyke og stolte over å ha. Utøverne elsker Holmenkollen på grunn av det entusiastiske publikummet. Publikummet i Holmenkollen heier like mye på sistemann som på førstemann. I Holmenkollen er man allerede en vinner når man står på startstreken og man blir også hyllet deretter.

Utfordrende vår

Holmenkollen Skifestival som selskap har vært gjennom sin tøffeste utfordring så langt. Det har vært mange høydemetre og lange distanser. Etter en fantastisk dugnad med sponsorer, samarbeidspartnere, VM-fond, Oslo kommune og Kulturdepartementet, ser fremtiden nå lysere ut for selskapet. Vi er prisgitt en stor heiagjeng, som bidrar til at vi skal kunne videreføre en over 128 år gammel tradisjon i Holmenkollen, Norges nasjonalanlegg.

Den siste tiden har det vært fokus på nasjonal dugnad og «sammen alene» for å bekjempe Covid-19. I Holmenkollen er dugnad, engasjement og felleskap kjennetegn og nøkkelord for vår eksistens. Vi har verdens beste frivillige som er selve bærebjelken i våre arrangement. Mange av dem har bidratt i over 50 år, mens andre var klare for sitt første år som frivillig i år. Uten denne støtten og denne dugnaden, ville det vært umulig for oss å invitere til skifest og uforglemmelige idrettsprestasjoner.

Veien videre

Årets arrangement i Holmenkollen har satt arrangørselskapet i en svært krevende økonomisk situasjon. Vi fikk innvilget vår søknad om støtte via regjeringens krisepakke til idretten. Dette ga oss mulighet til å tilby dere billettkjøpere billettvederlaget refundert. Frist for refusjon var tirsdag 23.juni 2020.

Vi vil benytte anledningen til å takke for alle sympatierklæringer og all støtte vi har fått i tiden etter arrangementet. Vi er nå i full gang med planleggingen av neste arrangement, og håper alle har mulighet til å ta turen til Holmenkollen og verdens beste World Cup Skiskyting 18.-21. mars 2021! (Se foreløpig program under).

Foto: Christian Haukeli

Foreløpig rennprogram 2021

Det må derfor tas forbehold om at justeringer kan forekomme.

Torsdag 18.mars
Super Sprint*, damer, kvalifisering
Super Sprint*, menn, kvalifisering
Super Sprint, damer, finale
Super Sprint, menn, finale

Lørdag 20.mars
Sprint, damer
Sprint, menn

Søndag 21.mars
Massestart, damer
Massestart, herrer

*Super Sprint er en av de nyeste konkurranseformene i World Cup-sammenheng og er fartsfylt og spennende for både publikum og utøvere.
LES MER OM SUPERSPRINT HER