To generasjoner frivillige

Foto: Holmenkollen Skifestival

Selv om Tuva og Terje er fra to ulike generasjoner, finnes det mange likhetstrekk når det kommer til motivasjonen for jobben de gjør.

LES MER OG BLI FRIVILLIG

Frivillighet er en helt grunnleggende resurs og byggesteinen for Holmenkollen skifestival, som går av stabelen med World Cup Nordisk 06.-08 mars og verdenscupavslutningen i skiskyting 20.-22. mars. Jobben de frivillige legger ned og mangfoldet av mennesker som samles under arrangementet, settes utrolig pris på av arrangøren. Med titusenvis av publikummere hvert år, må alle trå til – gammel som ung.

Tuva Witzø Johannessen (23) og Terje Østby (68) er begge frivillige under årets arrangement, men grunnen til at de ønsker å jobbe i Kollen er nokså forskjellig. Tuva er ute etter relevant erfaring som hun kan ta med seg videre ut i arbeidslivet, mens Terje på sin side vil gjøre noe nyttig i pensjonisttilværelsen.

Noe helt spesielt
Terje Østby. Foto: Holmenkollen Skifestival

Terje har vært frivillige i Kollen i lang tid og kommer tilbake år etter år. Han har full kontroll på alt som skal ordnes og fikses, og er å se rundt omkring på anlegget mange måneder før festivalen starter. Som pensjonist vier har mye av tiden sin til frivilligheten og er en ordentlig ildsjel.

– Jeg fant ut at jeg måtte gjøre nye nyttig etter arbeidslivet. Det å komme seg ut, glede andre, være til nytte og ha det moro var det maksimale – det får jeg oppnå her under Holmenkollen Skifestival. For meg er folkefesten i Holmenkollen noe helt spesielt, og jeg har vært her siden jeg var liten gutt. Susen og stilen er fremdeles den samme, og det å nå få lov til å være med ”innenfor gjerdet” er helt topp.

Ser bra ut på CV-en

Om man brenner for å holde marka ren og pen eller er mer interessert i å få innsikt i hvordan Norges største sportsarrangement fungerer, er man velkommen. For unge og lovende som Tuva er dette en god erfaring å ha med seg.

Tuva Witzø Johannessen. Foto: Holmenkollen Skifestival

– Det å være frivillig gir meg masse relevant erfaring. Det ser veldig bra ut på CV-en når man skal søke jobb, men mest av alt setter jeg pris på det jeg lærer ved å jobbe som frivillig. Jeg anbefaler folk å melde seg som frivillig fordi det er supergøy. Man får oppleve den levende stemningen som utarter seg på folkefesten.

Utrolig givende

Selv om Tuva og Terje er fra to ulike generasjoner, finnes det mange likhetstrekk når det kommer til motivasjonen for jobben de gjør. Begge finner det utrolig givende å få lov til å møte positive og omgjengelige mennesker. For Tuva sin del syntes hun det er gøy å kunne melde seg på med venner og stifte mange nye bekjentskaper. Terje ser på det å kunne skape noe for andre, som noe veldig verdifullt.

Uavhengig av hvorfor folk ønsker å jobbe som frivillig under Holmenkollen Skifestival, finnes det mange fellesnevnere. De frivillige er alle sosiale, positive mennesker som ønsker å gi en hjelpende hånd. Ikke minst er det helt nødvendig for at et så omfattende arrangement skal bli vellykket. Frivillige som Tuva og Terje er helt uvurderlige for oss som arrangør og settes stor pris på.

LES MER OG BLI FRIVILLIG 

Billetter til Skifest & RAW AIR, samt World Cup skiskyting finner du her:

SKIFEST OG RAW AIR, 6-8.MARS  WORLD CUP SKISKYTING 20-22.MARS

Håper vi sees!