Stafett gjør comeback i Kollen

De norske skiskytternes gull-øvelse fra VM 2016 blir igjen å finne på world cup-programmet i Holmenkollen i vinter. – Stafett er jo favorittøvelsen til Norge. Forrige gangen det var stafett her vant vi gull, så vi vil gjerne bli heiet frem til ny seier, det er alt jeg ønsker meg, sier skiskytter-esset Johannes Thingnes Bø.

Pariserhjul i måneskinn
Finske Mari Laukkanen vant jaktstarten i Holmenkollen lørdag 18. mars 2017. Foto: Jacques Holst

Favorittøvelse til Norge

– Stafett er jo favorittøvelsen til Norge. Forrige gangen det var stafett her vant vi gull, så vi vil gjerne bli heiet frem til ny seier, det er alt jeg ønsker meg, sier skiskytter-esset Johannes Thingnes Bø.

Vinterens Kollen-program består av sprint torsdag, jaktstart for herrer og kvinnestafett på lørdag og jaktstart for kvinner og herrestafett søndag.

Det er arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival har siden i fjor vært ansvarlige for gjennomføringen av verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. Sist vinter slo de rekord med 24.000 solgte billetter til arrangementet.

Kollywood

I tillegg til det sportslige programmet blir det som vanlig aktiviteter og matopplevelser for publikum. Til vinteren relanseres barneområdet i Holmenkollen, som skal bli enda mer attraktivt for barnefamilier.

– Vi lager et eget ”Kollywood” for barn med vårt eget Kollywood-skilt, morsomme barneaktiviteter og muligheter for å prøve seg på ski. Vi prøver hele tiden å fornye oss, sier Sæterøy.