Publikumsrekord for Skiskytterfest

Aldri før har så mange publikummere vært på verdenscup i skiskyting i Holmenkollen. Hele 24.000 solgte billetter betyr rekordsalg for arrangør Holmenkollen Skifestival.

Det var 23 973 personer som tok turen til Holmenkollen og så skiskytterkonkurransene live i Holmenkollen 17.-19. mars.

– Vi er stolte og glade for at så mange publikummere tilbragte helgen i Holmenkollen. Det er også gøy at såpass mange publikummere kommer langveis fra, det vitner om at Holmenkollen har en unik posisjon i skiskyttersirkuset, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Kristin Sæterøy.

LES MER: VM-tilstander på Skifest i Kollen.

I følge arrangørens publikumsundersøkelse kommer hele 60 prosent av publikummet fra andre steder enn Oslo og Akershus. Mange kommer fra Frankrike og Tyskland for å heie frem sine helter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stemningen var høy da gutta gikk fellesstart søndag 19. mars. Foto: Jacques Holst

Tyske tv-seere topper lista

Når det gjelder TV-seere var det 3 millioner nordmenn som fikk med seg verdenscupfinalen fra Kollen. Og interessen var ikke noe mindre i Europa, hele 47 millioner utenlandske TV-seere fra 12 nasjoner fulgte med på skiskyttefesten. De tyske TV-seerne alene utgjorde 20,64 millioner seere.

– Tyskland er et spennende marked for oss i arbeidet med skiskytterfesten videre, og de er kjent for å lage god stemning på tribunen. Nå ser vi frem til å begynne planleggingen av neste års verdenscup i Kollen, og håper så mange som mulig ønsker å besøke oss igjen i 2018, sier Sæterøy.