Nesten 50 millioner tv-seere

Johannes Thingnes Bø briljerte i Holmenkollen under verdenscupavslutningen i vinter. Foto: Christian Haukeli
Johannes Thingnes Bø briljerte i Holmenkollen under verdenscupavslutningen i vinter. Foto: Christian Haukeli

Verdenscupfinalen i Holmenkollen ble sett av 49 millioner tv-seere internasjonalt. – Liten tvil om at skiskyting er svært populært både live og fra sofaen, sier verdenscuparrangøren i Holmenkollen.

Under verdenscupavslutningen i skiskyting i Holmenkollen i vinter var det totalt 49 millioner tv-seere som benket seg foran tv-skjermene. Av dem var 2,68 millioner nordmenn. Tallene er hentet fra Infront sin rapport om tv-seere i verdenscupen for skiskyting i sesongen 2018/2019. De sier både hvor mange som har sett skiskyting direkte, samt i opptak/reprise.

– Skiskyting er en helt fantastisk idrett å se live på stadion. Men tv-produktet blir bare bedre og bedre, så det er liten tvil om at skiskyting er vel så populært hjemme foran tv’en. Ikke minst for dem som ikke kan reise hele veien til Holmenkollen, forteller Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS.

Arrangørselskapet har de siste tre årene vært ansvarlige for å gjennomføre verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen. De arrangerer fra før verdenscup i nordiske grener, og har også arrangert verdenscup i alpint to ganger.

Tyskerne ser mest

– Skiskyting må oppleves! I år hadde vi nesten 27.000 tilskuere i Holmenkollen fordelt på fire konkurransedager. Har du aldri opplevd å være i Kollen, bør du definitivt ta turen til Oslo neste år, skryter Sæterøy i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival.

Totalt har 226 millioner mennesker sett på skiskyting gjennom årets verdenscupsesong. Tyskerne er de som troner øverst med hele 22 millioner som fikk med seg avslutningen i Holmenkollen. Det samme gjorde 6,3 millioner russere, 4,7 millioner svensker og 3,4 millioner franskmenn.