Maskoten Braute

Braute og skiskytterjentene. Foto: Sondre Eriksen for Skiskytterlandslaget.

Det norske skiskytterlandslaget har hatt en helt rå sesongstart! Kan det skyldes en liten, blid elg med navn Braute?

I Holmenkollen har vi verdens søteste, mykeste og kanskje blideste maskot; Braute. Braute har vært i Kollen helt siden VM i 1982 og sørget for god stemning blant publikum og utøvere. Ikke nok med at Braute er en viktig maskot for oss i Holmenkollen har han den siste tiden vært med Skiskytterjentene rundt omkring i verden. Ingrid Landmark Tandrevold fikk et eksemplar av Braute når vi møttes til sesongstarten på Sjusjøen i midten av november. Siden den gang har den blide maskoten vært med jentene til blant annet Østersund og Hochfilzen.

Rå sesongstart

Elgen Braute skal nok ikke ta for mye av æren, men hele det norske Skiskytterlandslaget har hatt en helt rå sesongstart, og man må vel kunne si det toppet seg i helgen. Hjem fra Hochfilzen blir det overvekt av edelt metall for de norske utøverne. På fredagens sprintkonkurranser ble det sølv på Tandrevold, mens Johannes Thingnes Bø tronet øverst på pallen. Jentenes stafett på lørdag ble en triller og etter en fantastisk siste etappe av Marte Olsbu Røiseland ble det gull til jentene. Johannes så seg ikke tilbake på jaktstarten og sto igjen på toppen når medaljene skulle deles ut.

Søndag 15.desember går inn i historiebøkene. For første gang i en konkurranse klarte Tiril Eckhoff 20 av 20 treff og ble belønnet med det edleste metallet. Med seg på pallen hadde hun Ingrid på en herlig tredjeplass. Og om noen hadde negler igjen etter en spennende jaktstart for jentene, forsvant siste rest under herrenes stafett. Johannes gikk ut på en andreplass 36 sekunder bak Benedikt Doll og Tyskland på den siste og avgjørende etappen.  Johannes tok opp jakten og i siste bakke før oppløpet var det kontakt mellom de to konkurrentene. Helgens ubestridte ener viste hvilke fantastisk form han er i om dagen og Thingnes Bø spurt-slo Doll på de siste meterne før mål.

Maskoten Braute. Foto: Snorre Veggan
Maskoten Braute

Det er lagt ned en fantastisk jobb i hele det norske skiskytterlandslaget, fra støtteapparat til utøverne. Men vi liker og tro, og håper, vår venn fra Kollen har bidratt med det lille ekstra og vil fortsette å gi de norske utøverne hell og lykke videre i sesongen. Selve “toppen av kransekaka” får du i Holmenkollen 20-22.mars når vi inviterer til verdenscupfinalen.

Braute kommer, kommer du?

Bestill et eksemplar av maskoten Braute til deg selv eller noen du er glad i! 

Send en mail til: post@hkskifestival.no 
Pris: 199kr + porto

Marte gir Braute en god klem. Foto Sondre Eriksen for Skiskytterlandslaget