Kollen kaprer finalen til 2022

Photo: Jacques Holst (jacquesholst.com).

Holmenkollen blir fast finale-arrangør av verdenscupen i skiskyting de neste tre årene. Det har det Internasjonale Skiskytterforbundet bestemt.

– Skiskytter-familien elsker å komme til Holmenkollen. De har en erfaren organisasjon som sikrer flotte konkurranser, mange frivillige som gjør en fantastisk jobb og logistikken fungerer svært godt. Når du legger til fantastisk atmosfære med entusiastiske publikummere i en legendarisk arena, får du virkelig en verdig avslutning på en lang og spennende sesong, sier President i Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU), Olle Dahlin.

Holmenkollen har vært arena for finalen i verdenscupsesongen til skiskytterne to ganger tidligere. Nå er det imidlertid vedtatt at Norges nasjonalanlegg skal huse finalen årlig fram til 2022.

Daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy, har hatt ansvaret for verdenscupen i skiskyting de siste tre årene. Arrangementet samlet nær 27.000 publikummere fordelt på fire konkurransedager. Neste års finale skjer 20. – 22. mars.

– Internasjonalt er Holmenkollen en ikonisk arena – ikke bare for hopp og langrenn. Anlegget er i stadig utvikling og i tett samarbeid med kommunen utbedres den årlig med nye forbedringer. IBUs bestemmelse skaper forutsigbarhet både for oss, kommunen og våre samarbeidspartnere, sier Vestgren Sæterøy.

Billettsalget til neste års finale i skiskyting starter 26. september.

Verdenscupen i skiskyting i Holmenkollen

  • Ble gjennomført for første gang i 1984
  • VM i skiskyting ble arrangert i 2016 med stor sportslig suksess
  • Siden 2017 har idrettsarrangøren Holmenkollen Skifestival AS hatt ansvaret for gjennomføringen
  • Årets finale gjennomføres 20. – 22. mars 2020
  • Les mer på: https://holmenkollenskifestival.no/skiskyting/