Grønt lys for skiskyting i Holmenkollen


Foto: Christian Haukeli

Det Internasjonale Skiskytterforbundet opprettholder planen om å arrangere verdenscupfinale i Holmenkollen 18. – 21. mars 2021.

Av smittevernhensyn har Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) redusert reisevirksomheten betraktelig og kuttet antall arrangementssteder denne sesongen. I dag ble det imidlertid bestemt at Holmenkollen fortsatt står på lista over arrangører i vinter.

– Det er klart vi er svært fornøyde med denne avgjørelsen, og ser frem til å ønske verdens beste skiskyttere velkommen til Holmenkollen i mars neste år, såfremt situasjonen tillater det. Det er viktig for oss å utarbeide en god smittevernprotokoll slik at arrangementet lar seg gjennomføre i trygge rammer for alle involverte, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Stefan Marx.

Endelig beslutning i januar

En eventuell gjennomføring av arrangementet stiller nemlig svært strenge krav til smittevern, og arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS har derfor tett dialog med lokale helsemyndigheter, arrangører, IBU og Norges Skiskytterforbund.

I slutten av januar vil IBU evaluere smittesituasjonen i respektive arrangørlandene og vurdere hvorvidt det lar seg gjennomføre å arrangere i Norge, basert på råd fra nasjonale helsemyndigheter.

– Vi har stor respekt for situasjonen vi alle står i akkurat nå, samtidig som vi er glade for beslutningen om å la Holmenkollen stå på konkurranseprogrammet. Nå har vi litt mer tid til å se hvordan smittesituasjonen utvikler seg, og forhåpentligvis er den en litt annen enn i dag. Vi skal gjøre alt vi kan for et trygt arrangement av høyeste kvalitet i mars, forteller Morten Djupvik, generalsekretær i Norges Skiskytterforbund.

Også skiskytterstjernen Tiril Eckhoff er positiv til nyheten:

– Det er lenge siden vi har konkurrert på hjemmebane, og selv om det blir en annerledes gjennomføring blir dette sesongens høydepunkt hvis det lar seg gjennomføre. Kollen er jo min favorittarena, sier Tiril Eckhoff.

Verdenscupen i skiskyting starter på lørdag i finske Kontiolahti.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Daglig leder Holmenkollen Skifestival AS, Stefan Marx: 400 04 802

Morte Djupvik, Norges Skiskytterforbund: 916 83 540