– Gode opplevelser for store og små

Arrangøren iverksetter tre hovedtiltak for å sikre at skiskytterhelgen blir et positivt arrangement for alle publikummerne.

– Først og fremst er skiskytterhelgen et arrangement som foregår inne i arenaen. Vi har ikke de store folkemengdene samlet på Frognerseteren, og dermed ikke samme utfordringer med marka slik vi hadde under nordisk. Det var ingen hendelser inne i arenaen under sist helgs arrangement. Kommende helg forventer vi rundt 25.000 – 30.000 personer i arenaen fordelt på tre konkurransedager. På lørdag var det opptil 100.000 personer ute i skogen i Kollen på en og samme dag, rundt 80.000 av dem var samlet på gratisområdet ute i skogen, forklarer Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Likevel har arrangøren sammen med Oslo Politidistrikt, Ruter og Oslo Sporveier, satt i verk tiltak for å sikre at både store og små får gode opplevelser under helgens arrangement i skiskyting:

  • Økt bemanning fra politiet inne i arenaen
  • Økt vakthold på Holmenkollen stasjon
  • Skjerpede rutiner for inn- og utslipp i arenaen

God kapasitet på t-banen

Målet for verdenscupen i skiskyting er å skape en trygg og positiv idrettsfest der alle publikummerne føler seg inkludert. Det er derfor arrangøren Holmenkollen Skifestival har justert opp sikkerheten og rutinene for både vakthold, logistikk og innslipp/utslipp.

– T-banen kommer til å ha en kapasitet på 8000 personer i timen, og starter opp fra sentrum allerede klokken 08.30. Vi plasserer også ut ekstra mannskap på Holmenkollen stasjon for å sørge for at publikum ikke opplever trengsel, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.