Sport

Har DU lyst til å bli med å skape den unike stemningen under verdenscupfinalen i skiskyting 2022?

Under denne kategorien finner du det sportslige/renntekniske aspektet ved arrangementet.

Finn din gruppe

ANTIDOPING

Seksjonen tilrettelegger for Antidoping Norge og sørger for at utøvere som blir tatt ut til dopingkontroll blir fulgt av chaperones og ellers følger gjeldende retningslinjer.

IBU krever at alle frivillige i denne seksjonen har tatt COVID-19 vaksine, eller har hatt viruset tidligere.

Søk her!

LØYPER

Løype-seksjonen, i tett samarbeid med Oslo Kommune, sørger for at verdens beste skiskyttere får gå i preparerte løyper i verdensklasse.

Løypemannskapet står for vakthold, opp- og nedrigg av gjerder, utplassering av mønepanner, passeringskontroll av løpere, temperaturmåling og merking av løypene. Dersom vær- og snøforholdene tilsier det, er det viktig at du er klar for å ta i et tak.

Søk her!

FORPATRULJE

Forpatruljen har som hovedoppgave å holde løypene åpne dersom vi får tett snøvær. På renndagene vil i tillegg forpatruljen bli sendt ut i løypene 15-20 minutter før start for å “varsle” mannskap og publikum om at rennet snart vil starte.

Søk her!

STADION

Holmenkollen Skistadion ser sjelden mer elegant ut enn når denne seksjonen har vært i sving. Løyper, strafferunder, skilt, mållinjer og startlinjer settes opp med centimeterspresisjon. Samtidig skal seksjonen også sikre skimerking, våpenmerking, våpenkontroll, og frakt av utøverklær mellom start og mål. Vi søker deg som er klar for å ta i et tak.

Søk her!

RENNKONTOR

Dette er for deg som holder hodet kaldt når det er på det mest hektiske; spørsmål fra støtteapparat skal besvares, start- og resultatlister skal videreformidles, juryen og andre IBU representanter skal vartes opp og påmeldinger skal organiseres. Gode engelsk-kunnskaper er nødvendig, mens tysk, russisk og fransk er et stort pluss.

Søk her!

SKYTEBANE

I skiskyting er det på skytebanen det ofte avgjøres. Førsteprioritet er å ivareta sikkerheten, deretter gjelder det å sikre at skytebanen er måkt, saltet og planert etter alle kunstens regler. Matter skal legges ut, t-staker settes opp, våpenbukker må sees over, skyteresultat noteres, pappskiver byttes, vindvimpler henges opp/ned, og innskyting organiseres.

Søk her!

TIDTAKING

Nøyaktighet er stikkordet her. Denne seksjonen setter på transpondere, sikrer manuell tidtaking, elektronisk tidtaking, mellomtidtaking og gir resultatservice til media.

Søk her!

NASJONSBODER

Det er litt av en kabal som skal legges for å tilrettelegge for skismøring, skitesting og skifteboder, samt annen service for teamene i arenaen. Denne seksjonen sørger for dette, og passer samtidig på at nødvendige helse- og sikkerhetstiltak blir overholdt.

Søk her!

  Interessert, men usikker på hvor du passer inn?

  Dersom du er interessert i å være frivillig hos oss, men er usikker på i hvilken seksjon du passer best inn, kan du legge igjen din epost her og vi tar kontakt med deg!

  Nyttig informasjon

  Overnatting

  Vi kan dessverre ikke tilby overnatting for våre frivillige. Bor du langt unna kan det være et alternativ å ta kontakt med andre i seksjonen din, kanskje de har en ekstra seng i arrangementsuka.

  Bekledning

  Alle frivillige får tilbud om å kjøpe funksjonærantrekk til sterkt rabatterte priser. Funksjonærantrekket består av jakke og lue og er fra merket TwentyFour. Mer om dette kan du lese om i frivilligportalen når du er registrert frivillig.

  Billetter

  Alle frivillige får to gratis billetter til arrangementet. Disse deles ut sammen med din akkreditering.

  Forpleining

  Når du er på vakt og bidrar til verdenscupen får du et varmt måltid om dagen og eventuelt overtidsmat hvis du har en lang dag. Det vil også være drikke, frukt, vafler og annen snacks tilgjengelig på vårt serveringsområde for frivillige.

  Transport

  Holmenkollen er et komplekst anlegg med veldig lite parkering. Hovedfremkomstmiddelet for alle som skal til Kollen er derfor T-banen. Ruter setter opp ekstra avganger for frivillige som skal tidlig på vakt lørdag og søndag. Vi ber om forståelse for dette.

  Fant du ikke informasjonen du var ute etter?

  Se våre ofte stilte spørsmål

  Flere frivilligkomiteer