Billettrekord for skiskytterhelgen i Kollen

Holmenkollen Skifestival samlet 26.500 publikummere til verdenscupen i skiskyting i helgen. Det er ny rekord.

– Det er 2500 flere publikummere enn sist år. I fjor nådde vi akkurat opp til 24.000, så dette er gledelige tall, forteller Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Skiskytterhelgen samler et eldre og mer internasjonalt publikum, viser arrangørens egne tall. Omtrent 40 prosent er fra Oslo og Akerhus, mens resten er enten internasjonale besøkende eller fra andre deler av landet.

Skiskytterne bruker kun indre løypenett og går ikke oppom Frognerseteren, der store folkemengdene samler seg på femmilsrennet i Kollen.

– Vi har ikke hatt én alvorlig hendelse innenfor arenaen denne helgen. Utfordringene vi så under verdenscupen i nordiske grener handler i stor grad om det vi som arrangør ikke har like stor kontroll over: gratis-områdene ute i marka. Inne i arenaen har vi god kontroll, forklarer Sæterøy.

Til skiskytterhelgen hadde arrangøren på forhånd justert planene for vakthold, sikkerhet og logistikk, i lys av sist helgs hendelser etter femmila i Kollen:

–  Publikum har gitt oss tilbakemeldinger om at de har hatt flotte dager i Kollen. På forhånd hadde vi økt antall politibetjenter, justert opp bemanningen på Holmenkollen t-banestasjon og også skjerpet rutinene for inn- og utslipp i arenaen. Kapasiteten på t-banen var imidlertid skalert ned, fra 12.000 til 8.000 i timen, sier Sæterøy.