800 klare for nytt Kollen-løp

Det er ikke bare Martin Johnsrud Sundby og resten av skigutta som skal få teste løypene i Holmenkollen torsdag 20. juni.

På torsdag skal hele langrennseliten konkurrere i det årlige rulleskirennet Holmenkollen Skishow. Før det hele braker løs med prologer kl. 18.30, skal imidlertid flere av skistjernene på med løpesko i BDO-Mila, når over 800 mosjonister står klare for å innta grusstiene i Holmenkollen. BDO-Mila er et årlig sosialt løp for folk flest, som arrangeres i byer over hele landet i samarbeid med langrennslandslaget, Redd Barna og lokale idrettslag.

– Det er første gang vi arrangerer BDO-Mila i Holmenkollen, og vi er spente på responsen fra deltagerne. Vi tror dette blir en morsom ettermiddag, og er selvsagt glade for å ha med skigutta og Redd Barna på laget, sier Kristine Skeie, prosjektleder i BDO. 

Store navn som Martin Johnsrud Sundby, Hans Christian Holund, Emil Iversen og Didrik Tønseth skal sammen med de yngste løpe Micromila (ca 500m) på stadion. Det er en av fire ulike klasser publikum kan delta i. I tillegg stiller Redd Barna med en spesialbygget hinderløype for å belyse viktigheten av at alle barn og unge får delta på fritiden.

Skal løpe i verdenscup-løypene

BDO-Mila er gratis og alle deltakere får t-skjorte. Barn og ungdom får medalje etter gjennomført løpt, og det blir premier de tre beste damer og herrer i klasser Utfordreren. Målet er at BDO-Mila skal bidra til å stimulere til at flere er fysisk aktive i hverdagen, samt oppleve idrettsglede og  samhold.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Dette er et sosialt lavterskeltilbud for folk flest, der kun én av de fire klassene går på tid. Det er gøy å invitere publikum til å oppleve løypene der våre aller beste skistjerner herjer om vinteren, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Det er Holmenkollen Skifestival og BDO som arrangerer BDO-Mila i Holmenkollen. Løypa går fra VM-haugen og opp til Frognerseteren før den snur og går ned mot stadion. 

– Det er mest grus og sti og drikkestasjon underveis. Her kan man løpe, jogge eller gå. Etter løpet kan du sette deg til rette på tribunene for å se rulleski med verdens beste skistjerner, sier Skeie i BDO.

Lyst til å løpe BDO-mila torsdag 20. juni?

Meld meg på

Våre samarbeidspartnere

Internasjonale Sponsorer

Våre samarbeidspartnere