World Cup-start for hoppjentene på Lillehammer!

Ingebjørg Saglien Bråten, Maren Lundby og Anna Odine Strøm
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hvor passer det vel bedre å starte sesongen for hoppjentene enn i Lysgårdsbakkene på Lillehammer?! Igjen er det duket for en herlig helg fylt av vintersport.

7. og 8. desember skal Maren Lundby og resten av hoppjentene endelig sette utfor og kick-starte sesongen 19/20. De siste ukene har jentene finjustert teknikken i herlig vintervær på Lillehammer.

Verdens beste kvinnelige hopper er norsk, Maren Lundby.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Maren har vært helt suveren de to siste sesongene og vunnet verdenscupen sammenlagt. Hun har vist god form i sesongoppkjøringen, og ble igjen Norgesmester i Midtstubakken i oktober. Bak fulgte Silje Opseth og Anna Odine Strøm. To jenter det blir spennende å følge denne vinteren, og ikke minst når de kommer til Holmenkollen for Raw Air 6.-8.mars 2020. På Lillehammer er det hele sju norske jenter som stiller på start. Her kan du se hele uttaket. 

Langrennsleiren har levert så langt i sesongen

Selv om det blir ekstra stas å få i gang hoppjentene den kommende helga, er det også knyttet stor spenning til oppgjøret i langrennssporet på Lillehammer.  Etter at vi mer eller mindre tapetserte seierspallen i Ruka på både dame- og herresiden, får vi nå se om de internasjonale stjernene er klare for å vise muskler og splitte de norske maskinene.

Therese Johaug har vært i en klasse for seg så langt i sesongen. Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Pål Golberg viser også storform. Martin Johnsrud Sundby har slitt litt i sesongens første renn; spørsmålet er om han får de svarene han trenger på Lillehammer.

F.v. Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber og Jens Luraas Oftebro. Foto: Kimmo Brandt, NTB Scanpix
Kombinertgutta har tapetsert pallen

En gjeng vi også skal se opp for med tanke på store idrettsprestasjoner i vinter, er kombinertgutta! Ikke nok med at fjorårsesongens store ener, Jarl Magnus Riiber, leverer og har vunnet tre av tre i sesongstarten; vi har også fått stifte nærmere bekjentskap med unge Jens Lurås Oftebro. 19-åringen klinket til med sølv og bronse i Ruka. I tillegg hentet også Jørgen Graabak og Espen Bjørnstad edelt metall hjem fra Finland.

Tande har vist storform etter skadeavbrekk

Daniel Andre Tande kan skilte med to World Cup-seire allerede og viser at formen er tilbake etter et lengre skadeavbrekk. I tillegg overbeviste de norske landslagshopperne med en sølvplass i lagkonkurransen i Wisla; vi gleder oss til fortsettelsen!  World Cup-hopperne konkurrerer i Nizhny Tagi i Russland til helgen.

Det er duket for en vintersportshelg full av godbiter;  vi gleder oss! Her finner du hele programmet for Lillehammer-helgen. 

Helgen 6.-8. mars kommer alle de store stjernene, til Skifest og Raw Air Holmenkollen. Hva er bedre enn å gi en spennende og minnerik opplevelse som julegave til noen du er glad i?!

Her finner du informasjon om billetter og program i Holmenkollen!