Nasjonal sesongåpning, NM og World Cup-start; vintersesongen er i gang!

Femmila Skifest Holmenkollen
Foto: Snorre Veggan

På Beitostølen er det nasjonal sesongåpning for langrenn og kombinert. Kombinert, gutter og jenter, skal i tillegg avgjøre Norgesmesterskapet etter hopprennet i Falun forrige helg. I polske Wisla sitter hoppgutta klare på bommen for sin World Cup-åpning. Det er med andre ord duket for en travel helg, og er du ikke til stede på Beitostølen eller i Wisla er det bare å benke seg foran TV-skjermen og tune inn på NRK1.

Kong Vinter har meldt sin ankomst og Beitostølen ligger badet i hvitt gull. Fredag 22.november står selve formel 1-øvelsen, sprint, på programmet, tett etterfulgt av 10 og 15km lørdag og søndag. Startfeltene er store og selv om det hovedsakelig er nasjonale løpere på startstreken, finner vi kjente navn som Katja Visnar (SLO), Jessica Diggins (USA) og Lucas Chanavat (FRA) på startlistene.

I fjorårssesongen vant Johannes Høsflot Klæbo både sprint- og totalcupen og det er selvsagt rettet stor spenning til trønderens form kommende sesong. Selv om han ikke får målt krefter mot de største, internasjonale stjernene som Aleksander Bolsjunov (RUS) og Federico Pellegrino (ITA), vil han måtte vise muskler mot lagkamerater som Eirik Brandsdal, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby.

Therese Johaug og Didrik Tønseth har vist særdeles god løpsform gjennom sommeren, så nå gjenstår det så se om formen er like bra på snø. Johaug var nærmest uslåelig under fjorårets comeback-sesong og Ingvild Flugstad Østberg tronet øverst i totalcupen. Spørsmålet er om konkurrentene vil nærme seg denne vinteren.

Therese Johaug blir gratulert av Ingvild Flugstad Østberg etter at hun vant langrenn 30 km fellesstart kvinner i Holmenkollen i 2019.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

I kombinertleiren er det Espen Bjørnstad og Kasper Moen Flatla som går først ut på henholdsvis 5- og 10 km. Av brødrene Riiber var det yngstebror, Harald, som leverte i hoppbakken og går ut som nummer to på 10km. Det er tett i toppen og stjernene kommer jagene bak.

Det er knyttet stor spenning til de norske hopp-stjernene og hvem som vil gjøre seg bemerket denne sesongen. Robert Johansson ble Norgesmester i Midtstuen i oktober og vi gleder oss til å se om han har tatt med seg godfølelsen inn på snøen.

(F.v.) Johann Forfang, Daniel-André Tande, Robert Johansson, Thomas Aasen Markeng, Robin Pedersen og Marius Lindvik er klare for sesongstart i Wisla i Polen til helgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vi gleder oss til en helg sprekkfylt med herlig vintersport!

Her kan du se hele programmet på Beitostølen i helga.

Husk at du kan se alle stjernene, norske og internasjonale, i Holmenkollen under Skifest & Raw Air 6-8.mars!

Få med deg et fullspekket program med både hopp, langrenn og kombinert i Holmenkollen.

Her finner du billetter til verdens beste Skifest & Raw Air i Kollen!