I år blir det turbo-Skifest i Kollen

Snømangelen gjør at langrennsløypa under årets Skifest blir kortere og nærmere stadion i Holmenkollen. – Vi gleder oss til å gjennomføre en fartsfylt folkefest, sier Kristin Vestgren Sæterøy i Holmenkollen Skifestival.

BLI MED PÅ SKIFESTIVALEN 2020

Torsdag ettermiddag ble langrennstraséen lagt for årets Skifest i Holmenkollen, 6.-8.mars. Årets løype blir 6,2 km lang, 2 km kortere enn den vanlige løypa, og den korteste noen gang. Løypa skal benyttes både under kvinnenes tremil lørdag, herrenes femmil søndag. RAW AIR og kombinert går som planlagt.

– Det blir en turbo-utgave av Skifest i år. Store deler av løypa ligger tett på anlegget, og utøverne runder inne på stadion flere ganger enn før. Vi mener vi har lagt den beste løypa vi kunne under årets forutsetninger og må berømme Oslo Kommune for den jobben de har gjort. Vi gleder oss til å gjennomføre en fartsfylt folkefest, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Slik ser årets løype ut.

Nytt markaområde

Endringene gjør at de tradisjonelt mest folkerike markaområdene ved Frognerseteren ikke er inntil løypa i år. Området tilegnet markapublikummet under Kollen-helgen blir i år nord for Midtstua og opp mot Victoria-åsen. Som i fjor har Politiet ansvaret for sikkerheten i marka.

– Markaområdet blir et annet sted enn tidligere, ettersom løypa er kortere. Vi håper på god stemning her ute, at alle utviser god folkeskikk, samt tar vare på seg selv og hverandre, sier Sæterøy.

Skal du i Marka? Her finner du informasjon og tips knyttet til årets endringer.

 

Fortsatt billetter

Den milde vinteren har skapt utfordringer for flere skiarrangementer. Nå har gradestokken endelig vist minusgrader, og det er også ventet snø i dagene frem mot arrangementet. Alle øvelsene gjennomføres som planlagt under årets Skifest, inkludert RAW AIR og kombinert.

– Det er fortsatt ledige billetter til årets Skifest, og vi tror at særlig arenapublikummet vil få en morsom opplevelse i år. Så får det heller være at vi ikke fikk lagt løypa helt opp til Frognerseteren, slik årets vinter har vært, avslutter Sæterøy.

Ses i Kollen 06.-08. mars!

Billetter til Skifest & RAW AIR, samt World Cup skiskyting finner du her:

SKIFEST OG RAW AIR, 6-8.MARS  WORLD CUP SKISKYTING 20-22.MARS

Håper vi sees!