Ta med familien til Kollen 8. – 10. mars!

Foto: Holmenkollen Skifestival

Slik blir det trygt og koselig på skifest i Holmenkollen for de minste.

Etter fjorårets hendelser i forbindelse med 5-mila er det gjort en rekke endringer for å bedre opplevelsen for alle besøkende i arenaen. Det er en klar prioritering fra både arrangør av verdenscupen i nordiske grener, politi, kommunen og Ruter/Oslo Sporveier at familier skal føle seg trygge på Skifesten i Kollen.

– Årets Skifest skal bli en trygg, positiv og koselig opplevelse for alle. Dette er et sportsarrangement med lange tradisjoner som vi alle vil ta vare på. Derfor er det spesielt viktig at barnefamilier har en god ramme rundt arrangementet. Nå har vi, sammen med det offentlige og andre partnere, forsøkt å tilrettelegge enda bedre for det, sier daglig leder i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Familieaktiviteter på Kapellskogen

Skifesten i Kollen har egen familiebillett der to voksne og to barn (i alderen 4-12 år) betaler 475 kroner for billetten. Barn under 4 år slipper gratis inn i arenaen. Gjennom helgen arrangeres det en rekke barneaktiviteter på Kapellskogen, der de voksne har god utsikt til løypa og barna kan leke og boltre seg. Her blir det mattilbud for store og små og mange ulike aktiviteter:

  • Diskos- og stigegolf
  • Lage snølykter
  • Tegning og ansiktsmaling
  • Gjettelek og Quiz
  • Aking
  • Minihoppere og Minibob
  • Mini RAW AIR (egen påmelding til søndag 10. mars i Midtstubakken)
Skifest 2017
Foto: Holmenkollen Skifestival

Gode krefter skal sørge for en trygg opplevelse

De store utfordringene i fjor dreide seg om menneskene som samler seg oppe ved Frognerseteren, der man ikke løser billett. I fjor anslår man at om lag 90.000 personer oppholdt seg utenfor arenaen.

«Marka-publikummet» vil derfor loses opp og ned til sentrum og andre knutepunkter via egne transportruter, slik at folkemengdene fordeler seg bedre. Det blir også flere t-baneavganger med større kapasitet. I tillegg vil vaktholdet økes:

– Det blir satt inn flere politifolk, flere vektere og vi har økt fokus på inn- og utslipp, med bedre rutiner for å lose publikum trygt ut og inn. Det blir vakthold på t-banestasjoner i sentrum, og i tilknytning til arenaen. Inne i arenaen har vi som vanlig vakter som passer på at alle får en hyggelig familieopplevelse, forteller Sæterøy.

En av de største endringene fra fjoråret dreier seg om rennstarten for den tradisjonsrike 5-mila. I fjor gikk starten så sent som 14.30, mens i år går startskuddet allerede klokken 10.00 lørdag 9. mars.

– Trolig vil dette minke antall publikummere ute i marka, som er «gratis-området» oppe ved Frognerseteren. I tillegg samarbeider vi enda tettere med Politiet, Oslo kommune, Ruter og Oslo Sporveier – for å nevne noen, sier Sæterøy.