Skijentene ble hørt: endringer i Holmenkollhelgen neste år

Therese Johaug Holmenkollen Skifestivall 2019
Foto: Jacques Holst

På neste års Skifest i Kollen skal Therese Johaug og resten av skijentene få boltre seg i de tøffe løypene på lørdag, mens herrene går 5-mil på søndag.

– Dette er noe langrennsjentene har ønsket seg i lengre tid. Vi synes dette er et positivt løft både for skisporten og arrangementet, og håper publikum også ønsker dette velkommen, sier daglig leder i arrangørselskapet Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Fra og med neste år skal nemlig 5-mila for herrer og 3-mila for kvinner veksle på å gå på lørdag og søndag. Det vil si at jentene går 3-mil på Holmenkoll-lørdagen 7. mars 2020. Allerede i dag blir billettene til arrangementet lagt ut for salg.

KJØP BILLETTER

Åge Skinstad, Norges representant i verdenscupkomiteen i det Internasjonale Skiforbundet (FIS) mener den nye Kollen-løsningen bidrar positivt til arrangementet.

– De siste årene har Kollen-lørdagen blitt den mest populære dagen. Det er klart at jentene også skal få oppleve folkefesten på lik linje med gutta. Ettersom de skal veksle på å gå på lørdagen annethvert år, blir dette en god og rettferdig løsning, sier Skinstad.

– Vi har sett frem til dette lenge

Endringen ble først vedtatt høsten 2018, men det ble da bestemt at den ikke skulle gjelde før i 19/20-sesongen. Langrennsjentene selv ser frem til neste års folkefest.

– Endelig! Nå skal vi jentene gå på lørdag på Skifest neste år, og jeg gleder meg vanvittig mye. Det er en dag jeg har sett frem til lenge. Nå er det bare å forberede seg så godt vi kan, og legge godt grunnlag til 3-mila i Kollen, sier Therese Johaug.

Også lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg ser frem til en ny opplevelse i Holmenkollen.

– Det er noe vi har gledet oss til lenge, nemlig det å kjenne på den Kollen-stemninga som er på lørdagen, sier Flugstad Østberg.