Skifest i Kollen og marka handler om helt andre ting enn fyll og fest

Hvor skal vi ha fokuset og hva er det pressen ønsker å fortelle?

Frivilligleder for familiecampen på Hemingseteren, Inger Søhol Lie, synes fokuset har vært feil etter Skifest-helgen. Hun har skrevet noen ord om hvordan hun opplevde årets Skifest:

Istedenfor å fokusere på slåsskamper og fyll i Holmenkollen som i år var langt mindre enn året før, og som skjer hver helg mange andre steder, så fortell heller om at det faktisk gjennomføres et World Cup renn i Holmenkollen i verdensklasse. Både i og utenfor arenaen jobber utrolig mange frivillige for at alle skal ha en god opplevelse. Det er en enorm jobb gjennom hele året som legger grunnlaget for et vellykket renn og arrangement.

Ha fokus på at det for eksempel tilrettelegges utrolig bra for alle som ønsker å se rennet utenfor arenaen og at vi har et flott tilbud for familier og andre på Hemingseteren Familecamp. Jeg har ikke hørt pressen skrive et ord om alle de fantastiske familiene, unge og eldre som brukte helgen i marka.

Foto: Magnus Nyløkken

På familiecampen var alle velkommen.  Her var det stille, rolig og god stemning fra fredag til søndag. Over 40 telt med barn, ungdom og voksne fant veien dit og det var stinn brakke på lørdag rundt bålet. Her var det flere speidergrupper med flotte ledere som tok ansvaret for sine grupper. Et sted uten fyll og bråk rett ved konkurranseløypene.

Holmenkollen Skifest og speidergruppen fra Skien som var der for 3’dje året på rad lagde god stemning med gratis kaffe, saft, pinnebrøddeig, kjeks, rosiner og et bål alle kunne hygge seg rundt.

I tillegg var det rolige aktiviteter for barn som flaskebane, mini bobbane, små skihoppere og aking med rumpeakebrett og sklimatter. Alle barn og voksne kunne få tegnet flagg i ansiktet som alltid er populært.

Foto: Christian  Haukeli

Alle løpere både lørdag og søndag ble heiet frem på familiecampen Hemingseteren.

Flest mennesker på lørdag men det hyggeligste var at det fyltes opp for damenes 3 mil på søndag også. Når hjemmeklubbene Heming og Lyn heier både Astrid Urenholdt Jacobsen og Melina Meyer Magulas som stilte for Hellas er det ikke rart at man hører jubelbrølene i løypa.

Sistemann rundt i løypa var Melina som fikk enorm jubel langs løypa og ikke minst på oppløpet mot mål. Det er så viktig å heie alle frem til mål for det er de færreste som ligger helt øverst på resultatlistene.

Foto: Jacques Holst

Det er en flott opplevelse å overnatte i marka og det handler om helt andre ting enn fyll. Sosialt hygge, fellesskap, god mat og ikke minst opplevelser å tenke tilbake på. De fleste er i godt humør og gjør ikke så mye ute av seg. Det er et fåtall som lager problemer. Det som imidlertid er flott å se er at venner tar ansvar, ordner opp, og tar vare på hverandre.

Jeg syns det er positivt at så mange mennesker interesserer seg for langrennssporten og kommer opp i løypene og til arenaen for å heie frem våre fantastiske idrettsutøvere, fremfor å sitte hjemme i sofaen og se på TV.

Javel, så er det noen som ikke følger helt med og dessverre drikker for mye, men det er heldigvis et fåtall.

Frivillig leder Familiecampen Hemingseteren
Inger Søhol Lie