RAW AIR Tournament i Kollen

 

Gjør deg klar for RAW AIR Tournament i Norges nasjonalanlegg. Her blir det masse adrenalin, lange skihopp og rungende Kollenbrøl. 

BLI MED PÅ SKIFESTIVALEN 2020

RAW AIR er verdens mest intense hoppkonkurranse og går av stabelen i Holmenkollbakken 06.-08. mars, før den fortsetter videre til Lillehammer, Trondheim og avsluttes i Vikersund. Dette er en turnering hopperne ser på som et av de mest prestisjetunge rennene i løpet av sesongen. RAW AIR består av ti tøffe konkurransedager, hvor alle hopp teller.

Kvinnene får skinne
Maren Lundby. Foto: NTB Scanpix

Den norske hoppdronningen Maren Lundby har vunnet OL-gull og VM-gull. I 2019 vant hun også RAW AIR sammenlagt, som første kvinne i historien. Hun har kjempet for kvinnenes rettigheter i skisporten, og ønsker å stiller på samme linje som herrene. Under Holmenkollen Skifest i år skal kvinnene avslutte det første RAW AIR-rennet på selve kvinnedagen.

Lundby som til tider har vært alene på det kvinnelige landslaget, har i år med seg Anna Strøm, Silje Opseth og Thea Bjørseth. Kvinnehopp har kommet for å bli og det skal vi i Holmenkollen Skifestival hjelpe til å kjempe for. Vi gleder oss til lange svev og se kvinnene bli heiet frem av en fullspekket hopparena 08. mars.

Vår nye hoppstjerne

Marius Lindvik er årets nye hoppkomet i verdenscupsirkuset. Ikke annet enn en maktdemonstrasjon var det da 21-åringen sikret seg en andreplass i den gjeve hoppuka, rett bak polakken Dawid Kubacki. Vi kan takke Lindvik for at han la DJ-karrieren på hylla og glede oss til å se han suse ned Holmenkollbakken neste helg. Lindvik sier selv at Holmenkollen er favorittbakken hans under RAW AIR Tournament og er den bakken hvor han utfører sine beste hopp.

Har du hørt Marius Lindvik i vår podcast “Folkefest? 

En stjerne skinner sjeldent alene, så under RAW AIR i Kollen kan du selvfølgelig også heie på Johann Andre Forfang, Daniel-Andre Tande og Robert Johannson. Bli med å skape Kollen-brølet med tusenvis av mennesker og idrett i verdensklasse.

En Polsk favoritt
Marius Lindvik og Dawid Kubacki. Foto: NTB Scanpix

Dawid Kubacki – den polske folkefavoritten. Seieren i hoppuka har ikke gjort han mindre populær, snarere tvert imot. Polakkene elsker hoppsporten og hvert år strømmer det mengder av polske fans til Kollen. Det blir en intens kamp i toppsjiktet. Nervene er i høyspenn på både hoppere og publikummere når verdens beste hoppere møtes. Vi håper mange polakker tar turen for å heie frem sine landsmenn, og oppleve den elleville stemningen.

 

Ses i Kollen 06.-08. mars!

Billetter til Skifest & RAW AIR, samt World Cup skiskyting finner du her:

SKIFEST OG RAW AIR, 6-8.MARS  WORLD CUP SKISKYTING 20-22.MARS

Håper vi sees!