Norske seiere i Holmenkollen

Foto: Lillian Maria Langset

Det sto ikke på innsatsen til den norske eliten. Norge tok seieren både i hoppbakken og i langrennssporet. 

Tekst: Kine Konstanse Larsen og Lillian Maria Langset

Som første norske kvinne vant Maren Lundby hoppkonkurransen i Holmenkollen med stor jubel fra det norske folk. 

Under 3-mila tok Marit Bjørgen igjen over 20 sekunder på teten. Sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen, jobbet de seg sakte, men sikkert, mot de tre i tet som var Jessica Diggins, Charlott Kalla og Ragnhild Haga. På siste runden bestemte Bjørgen seg for å vise hvem som er sjefen i Holmenkollen og sørget for norsk seier. Det var god stemning på tribunene med jubel, hopp og veivende flagg. God stemning var det også på VM-haugen med dans, jubel og applaus.  

Statsminister Erna Solberg tok seg turen opp til Holmenkollen for å hedre de norske jentene og sa noen motiverende ord til dem. 

Den polske fansen ble både sett og hørt under det individuelle hopprennet for menn i RAW-air-konkurransen. Seieren gikk til Daniel André Tande, hakk i hel kom Kamil Stoch inn på en andreplass, etterfulgt av Michael Hayböck som tok tredjeplassen. 

Rundt om i festivalgaten var det folkeliv, og mange koste seg med maten de ulike matvognene hadde å tilby. Kvikk Lunsj-boden fikk også mange besøkende og delte gladelig ut kjekssjokoladen som hører med på Skifest. 

En ny dag med sportslige prestasjoner er over og Skifestivalen 2018 går mot slutten. Nå lades det opp til en spennende start på Skiskytterfestival førstkommende torsdagen. Kom å bli med!