NM i Meråker

Spurt under 30km skiathlon lørdag ettermiddag. Emil Iversen (nr8) vant foran Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby (sort lue). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

I helgen ble NM del 1 i langrenn avholdt i Meråker. Flere utøvere fikk vist formen i forkant av VM i Seefeld.

NM del 1 i langrenn i Meråker gikk av stabelen denne helgen. Skiløpere fra hele det langstrakte land samlet seg i hjemkommunen til Emil Iversen for å konkurrere om de gjeve Norgesmestertitlene. Utøverne ga gode sportslige prestasjoner med masse spenning.

På hjemmebane
Emil Iversen var på hjemmebane og innfridde til de grader. Meråkers store sønn vant både 15 kilometer klassisk og 30 km Skiathlon. Endelig fikk han, ikke bare en, men to individuelle seiere i NM.

Vinner av 30km skiathlon Emil Iversen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Emil Iversen er i storform og har hatt topplasseringer gjennom hele sesongen og prestasjonene under NM var med på å styrke favoritt-stempelet i forkant av VM i Seefeld. Det blir spennende å se 27-åringen konkurrere både i VM og under 5-mila i Kollen.

Suveren i sporet
En annen som også er i storform er råskinnet Therese Johaug. Skiprinsessen, som hadde sitt comeback denne sesongen, var i en helt egen liga under Norgesmesterskapet. Johaug vant begge distansene hun konkurrerte i. 10 kilometer klassisk, her slo hun motstanderne med over et minutt. Og 15 kilometer skiathlon. Med denne formen er hun spådd et vellykket VM, og en god tid på 3-mila i Holmenkollen.

Therese Johaug i ledelse under 15km skiathlon lørdag formiddag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Overraskende resultater
Årets sprint resulterte i en overraskende nye vinner. Forhåndsfavoritten, tidligere Norgesmester og prologvinner, Maiken Caspersen Falla, endte på en sur tredjeplass etter et rotterace av en finale. Supertalentet Kristine Stavås Skistad kjempet seg til en andreplass. Førsteplassen gikk til Lotta Udnes Weng etter en helt suveren finale hvor hun viste muskler.

På herresiden var det Finn-Hågen Krogh som vant sprinten. Etter halvannet år med motstand løsnet det endelig for Finnmarkingen. Nå spekuleres det i om han kan kapre den siste plassen på sprintlaget til VM. Sindre Bjørnestad Skar havnet på andreplass og Håvard Solås Taugbøl endte på tredjeplass.

Kong Harald sammen med Silje, Astrid og Kari Slind som vant lagstafetten søndag formiddag i Meråker. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Søndag var det tid for stafett. De tre søstrene Silje Slind, Astrid Øyre Slind og Kari Slind fra Oppdal IL 1 knuste konkurrentene og ble Norgesmestere. Jentene kunne takke Kjell Inge Røkke for at stafetten ble en mulighet. Astrid Øyre Slind var i Italia for å gå Ski Classics på lørdagen, men Røkke stilte med sitt eget privatfly for å få den nye Norgesmesteren til startlinjen. På herresiden var det Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger fra LYN SKI 1 som kjempet seg til seier.

Forhåndsfavoritter
Nå nærmer det seg VM med stormskritt. De norske utøverne er godt rustet for de tøffe konkurransene i Seefeld. Flere av de norske utøverne er forhåndsfavoritter. Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Therese Johaug er spådd gode resultater. Etter VM er det tid for 5-mila og 3-mila i Kollen. Det vil bli utrolig spennende å se hvem som står øverst på pallen i mars.