Klæbo om 5-mila i Kollen: – Det er en rå konkurranse

Foto: Snorre Veggan

Johannes Høsflot Klæbo synes det var beintøft å gå 5-mila i Kollen i fjor. Allikevel ga det mersmak å oppleve trykket fra publikum både i arenaen og ute i marka.

Klæbo hadde sin debut på den legendariske 5-mila i Kollen i fjor. Det ble tøft for 22-åringen som havnet på en 40. plass. Han hadde ingen ambisjoner om å vinne rennet og ser på 5-mila som god erfaring og læring. På sikt har han lyst til å vinne 5-mila også.

– Det tar tid å bygge utholdenhet. På sikt har jeg lyst til å gå fort på femmil. Det er en rå konkurranse, men du skal være godt trent for å klare å henge med, sa Klæbo til NTB etter fjorårets 5-mil.

Klæbo gikk sin aller første 5-mil under NM i 2015. Der havnet han på en 9. plass, over seks minutter bak Martin Johnsrud Sundby. Men det tok tid før Sundby fikk dreisen på 5-mila i Kollen, så Klæbo er klar over at det trengs mye trening for å nå det samme nivået, melder VG.

Det blir spennende å se om Klæbo kommer til å stå på startstreken til 5-mila i Kollen i år også. Den populære 5-mila kan du se i Kollen 9. mars. Sikre deg billett HER.