Hjelp oss å holde marka ren.

Holmenkollen i grønt lys.
Foto: NTB Scanpix

Holmenkollen Skifestival AS og Greenpeace blir samarbeidspartnere.

BLI MED PÅ SKIFESTIVALEN 2020

Kjære publikummer. I hundrevis av år har vi brukt marka til stor glede for folkesjel og samhold. Sammen med vår nye samarbeidspartner Greenpeace, legger vi i Holmenkollen skifestival mye energi i å holde vår flotte natur ren og passe på våre omgivelser. Greenpeace legger vekt på å stå sammen for å redde naturen og ønsker å få publikum i marka med seg. Ikke bare ønsker vi å handle bærekraftig, men vi er også det første sportsarrangementet som forplikter oss til å nå FN’s bærekraftmål for 2030. Vi jobber beinhardt for å gjøre det minst mulig komplisert for publikummet å kvitte seg med avfall og tenke på miljøet. Vi ønsker at de som tar del på våre arrangement reduserer forsøpling og storkoser seg. Av den grunn har vi økt antallet avfallspunkter som er lett synlige og konteinere på hele området hvor publikum ferdes. 

Vil redusere matsvinn

Når det kommer til matsvinn har vi et mål om å redusere dette til det minimale. Derfor har vi blant annet avtale med Fattighuset og Blå kors hvor vi leverer overflødig mat. Vi setter også strenge krav til våre samarbeidspartnere som ønsker å dele ut gratis effekter i arenaen under arrangement. Vår oppfatning er at dette ofte er produkter man ikke trenger og at det ender i søpla. Derfor krever vi produkter av høy kvalitet dersom noe skal gis ut. Vårt fokus vil også i år i aller høyeste grad være rettet mot redusering av unødvendig ekstraeffekter som papirflyers, fysiske programmer og engangsplast. Med hjelp av Norsk gjenvinning blir også alt av avfall kildesortert og resirkulert. 

Oslo-Marka Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Vi tror på en kollektiv tankegang

Vi er utrolig heldige som har initiativrike frivillige som jobber for et trygt og rent miljø, men ingenting hadde vært bedre enn å kunne redusert deres arbeidstid i skogen ved å ta ansvar for eget avfall – la oss hjelpe hverandre. Så kjære publikummer, for at vi sammen skal nyte flere generasjoner med skifest i skjønn harmoni, hadde vi satt stor pris på om vi sammen kunne lagt ned en liten innsats, som gjør en stor forskjell. Med dette vil vi arrangere denne folkefesten med største glede år etter år. Vi tror på en kollektiv tankegang som rettes mot bærekraftighet –  la oss i fellesskap passe på vårt unike nasjonalanlegg med tilhørende skog og mark.

Om Greenpeace

  • Greenpeace er verdens største, uavhengige miljøorganisasjon og fungerer som en stemme den sårbare planeten vår trenger i møte med klima- og miljøproblemer
  • Greenpeace sitt mål er å ivareta livet på jorda i all sin mangfoldighet.
  • I møte med mektige land og selskaper mener Greenpeace man må stå sammen for å kjempe frem løsningene naturen, miljøet og klimaet trenger.
  • Les mer om Greenpeace på www.greenpeace.no 

Vi har søkt om og fått innvilget støtte av Handelens Miljøfond, og de er en viktig bidragsyter i gjennomføring av prosjektene knyttet til Marka.

Billetter til Skifest & RAW AIR, samt World Cup skiskyting finner du her:

SKIFEST OG RAW AIR, 6-8.MARS  WORLD CUP SKISKYTING 20-22.MARS

Håper vi sees!