Gode tv-tall for Skifest 2019

Den legendariske 5-mila ble i år vunnet av russiske Aleksandr Bolsjunov. Foto: Christian Haukeli
Den legendariske 5-mila ble i år vunnet av russiske Aleksandr Bolsjunov. Foto: Christian Haukeli

Den legendariske 5-mila for herrer er Holmenkollen Skifest sin mest sette ski-konkurranse. Hele 640.000 nordmenn benket seg foran tv-apparatet i mars.

– Det er liten tvil om at alle de nordiske grenene står sterkt hos nordmenn i hele landet. At 5-mila er mest sett er ingen overraskelse, og svært gledelig er det at alle våre øvelser blir sett av mange hundre tusen i løpet av Skifest-helgen, forteller daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS, Kristin Vestgren Sæterøy.

Tallene Sæterøy henviser til er hentet fra Infront sin rapport med TV-tall for World Cup-renn i nordiske grener i Norge i sesongen 2018/2019.

Også 3-mila er svært populær med hele 600.000 tv-seere som ser direkte mens langrennet for kvinner pågår. For kombinertgutta er det også høye tall, med totalt 590.000 seere når man legger sammen hopp og langrennet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I år var det norske Jarl Magnus Riiber som vant kombinertrennet i Holmenkollen. Foto: Katja Anker Kulmus
I år var det norske Jarl Magnus Riiber som vant kombinertrennet i Holmenkollen. Foto: Katja Anker Kulmus

Det er også gode tall for RAW AIR-turneringen i Holmenkollen, som arrangeres i sammenheng med Skifesten. Lørdagens laghoppkonkurranse for herrer ble sett av 360.000 personer, 380.000 fikk med seg kvinnenes hopprenn på søndagen, og hele 460.000 nordmenn benket seg ned foran tv’en da herrene konkurrerte i det tradisjonsrike søndagshopprennet.

– Hopprennet på søndag er fortsatt en av Norges mest populære vintersportsøvelser å se på tv, og det er vi stolte av. Vi hadde fantastisk stemning blant publikum som kom og heiet også, noe som er viktig for oss å gi tilbake til utøverne. Totalt var det 35.000 personer innom arenaen i løpet av helgen, forteller Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival AS.