Gjeninnfører den ultimate styrkeprøven

Foto: NTB Scanpix

I 2021 blir det trolig intervallstart for Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby når de skal konkurrere i de knallharde løypene i Holmenkollen.

– Nå kan 3- og 5-mila bli den ultimate styrkeprøven. Dette blir to spennende renn der løperne kan legge opp løpet sitt helt annerledes. Her kan noen sprekke, andre overraske og alt kan skje underveis. Dette er et spennende grep som håper både utøverne og publikum tar godt imot om det blir endelig vedtatt, sier langrennssjef Espen Bjervig.

Norge har foreslått for Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) at det blir intervallstart i Holmenkollen under 3- og 5-mila i 2021. Endringen skal endelig besluttes senere. Det er over 10 år siden sist det var intervallstart for langrennsutøverne i Holmenkollen.

Det er også klart for flere endringer i Holmenkollen. I 2020 skal nemlig kvinnene gå 3-mil på lørdag, mens mennene går 5-mil om søndagen.

– Vårt arrangørselskap har en ny bærekraftstrategi på trappene hvor ett av hovedmålene er økt likestilling. Vi gleder oss til å se kvinnene konkurrere på lørdagen slik de har ønsket seg, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

Programendringen ble vedtatt i fjor høst. Deretter blir det annethvert år med henholdsvis 3- og 5-mil på lørdag og søndag. Neste års Skifest i Holmenkollen arrangeres 6.–8. mars.