Frivilligspalten: med rennleder, Marte!

Marte Aagesen Trondsen er 42 år og jobber som rennleder for langrenn under Holmenkollen Skifestival.

Hva er dine arbeidsoppgaver under Holmenkollen Skifestival?
Jeg har hovedansvaret for den sportslige delen av verdenscuprennet i langrenn. I langrennsseksjonen er vi nesten 300 frivillige som jeg også har det overordnede ansvaret for. Jeg er en gammel langrennsløper og trives i skimiljøet. Jeg havnet i langrennsseksjonen på Skifest litt tilfeldig via pappa’n til en jeg var skitrener for til prøve-VM i 2010. Etter VM ble jeg spurt om å være assisterende rennleder og det har jeg vært siden 2017.

Hvorfor ønsker du å jobbe som frivillig?
Jeg er frivillig i Holmenkollen fordi det er en unik mulighet til å få være på innsiden av verdenscup-sirkuset. Jeg har lært mye om organisering av store arrangement og om ledelse av forskjellige grupperinger med ulike behov og måter å jobbe på. I Holmenkollen er det veldig mange forskjellige mennesker med ulik bakgrunn . Det er lærerikt å utfordrende å møte alle på riktig måte. Alle som bidrar har en viktig rolle uansett posisjon, og selv om vi er mange i langrennsseksjonen, prøver jeg å være på hils med så mange som mulig og slå av en prat når det er rom for det.

« Jeg kommer tilbake år et etter år fordi vi er en veldig fin gjeng i langrennsseksjonen og jeg trives med å organisere skirenn»

Marte forteller om en dag i Kollen
En frivilligdag starter tidlig om morgenen med en status på løypekjøring og forhold i traseen. Samt en sjekk med de ulike seksjonene om de er i rute med dagens forberedelser. Så blir det befaring på ski rundt løypa sammen med juryen, etterfulgt av et jurymøte og evt. tilbakemeldinger på ting som må justeres. Så prøver jeg å få tid til en runde til på ski rundt løypa for å slå av en prat med løypemannskapene og for å høre hvordan de har det og om alt er i rute og gjerne gi litt ros fordi de alltid er flinke og fikser det som må fikses. Under rennet er jeg en del av juryen og prøver å være plassert i stadionområdet for å få med meg det som skjer. Noen ganger er det ting som må fikses underveis, og det kan være litt koordinering med andre.

Hva tror du at du kan lære de yngre frivillige med din lange arbeidserfaring?
Frivilligheten gir nettverk og nye bekjentskaper. Jeg prøver å inkludere nye frivillige på en god måte, gi utfordringer og oppmuntre til selvstendighet. Jeg er opptatt av at alle skal lære og utvikle seg og gjøre oppgaver som de liker. Det er mange ringrever i langrennsseksjonen og jeg oppfordrer til å inkludere nye, unge ressurser som kan være med å få erfaring slik at de kan bidra i mange år fremover.

Tusen takk for innsatsen!

Ønsker du å jobbe som frivillig hos oss? Trykk her