Frivilligspalten: med leder for sanitetsgruppen, Rune!

Rune Rimstad er 47 år gammel og er leder for sanitetsseksjonen. Til daglig jobber han med helseberedskap i Helse Sør-Øst, som sanitetsoffiser i Forsvaret og anestesilege på Oslo universitetssykehus.   

Rune har lang erfaring innen helsesektoren og er en sterk resurs å ha med under Holmenkollen Skifestival. Han har så lenge han kan huske hatt et forhold til skirennene i Holmenkollen. Under VM i 1982 i Kollen fulgte han rennene på TV, og i tidligere år har han minne av Bjørge Lillelien og Håkon Brusveen som kommentere fra Holmenkollen på radio.

Rune forklarer hva hans oppgave er under rennet
– Som seksjonsleder og medisinsk ansvarlig blir det gjerne en del møter gjennom dagen. Jeg stiller i Kollen tidlig på morgenen og holder på i anlegget til rennet er slutt og publikum har kommet seg ned til byen. Flinke folk i sanitetsseksjonen sørger for at alt går på skinner. Som regel går jeg rundt og hilser på folk og følger med på at ting er i orden.

« Gøy å kunne være med og holde tradisjonen i Kollen vedlike»

Foto: Jacques Holst

Veldig sosialt
Rune forteller at han trives så godt grunnet de hyggelige menneskene som er med. Han liker også å se hvordan små forbedringer fra år til år gjør at ting fungerer bedre og blir enklere å gjennomføre.  Videre sier han at han først og fremst er med fordi det er veldig sosialt og hyggelig. Rune har alltid vært engasjert i frivillig arbeid og syns det er en meningsfull fritidsaktivitet.

Hva tror du at du kan lære de yngre frivillige med din lange arbeidserfaring?
– Det viktigste jeg kan gjøre er å legge til rette for at de skal slippe til, gjøre en god jobb og få erfaring selv.  Det er viktig at de yngre få prøvd seg frem selv. Hvis vi lar de prøve og feile har de ikke behov for å lære så mye av oss med erfaring.

Tusen takk for jobben du gjør! Vil du være frivillig? Trykk her.