Vertskap

Det trengs et stort apparat for å ta vare på våre akkrediterte grupper i anlegget – alle fra kongefamilien til de frivillige. Flere av seksjonen starter opp og har arbeid i forkant av mesterskapshelgen.

NB! De som har vært frivillige under World Cup tidligere år skal ha fått en egen link til årets søknadsskjema. Har dere ikke mottatt denne kan dere få den tilsendt. Send en mail til harald@hkskifestival.no

Finn din gruppe

FRIVILLIG CAFE

Seksjonen har ansvar for service og forpleining overfor frivillige, samt sosiale samlinger før og under arrangementet.

Gruppen har også som oppgave å dele ut uniform til alle frivillige i forkant og underveis i arrangementet.

Du må være positiv og imøtekommende. Har du kreative forslag med tanke på sosiale tiltak er det supert. Du må også være glad i mennesker og ikke være redd for å ta i et tak.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Betjene funksjonærkafeene og sikre at frivillige får mat og drikke
 • Bistå i utdelingen av klær til frivillige
 • Gi de frivillige god service under arrangementene
 • Være med å skape en god atmosfære og et godt sosialt miljø blant de frivillige

Søk her!

KULTUR OG FESTIVAL

Skifest er ikke bare et idrettsarrangement, men også en folkefest! For å skape denne festen trenger vi kulturinnslag og denne gruppen er ansvarlig for organiseringen av disse bidragsyterne.

Kreativ, utadvendt og sprudlende er tre nøkkelord i denne seksjonen. Du må også være vant til å ta utfordringer og løse ting på sparket – her dukker det alltid opp noe uforutsett.

 • Hjelpe til å organisere alle små og store kulturinnslag som skal finne sted i arenaen under renndagene
 • Oppfølging overfor bidragsyterne
 • Bidra med forslag og innspill til hva som kan være med på å løfte arrangementet fra tidligere år

Søk her!

SPORTSSERVICE OG TEAM HOTEL

Sportsservice & Team Hotel har yter service overfor utøverne/nasjonene som er på besøk, og skal bidra til at logistikken rundt disse flyter best mulig.

Seksjonens frivillige jobber som nasjonsattachéer eller som info-/servicemedarbeidere i Servicesenteret og våre samarbeidshoteller.

Kan du andre språk enn norsk og engelsk, i tillegg til at du er hjelpsom, effektiv og fleksibel er dette seksjonen for deg.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Nasjonsattchéer – hjelpe lagene med praktiske utfordringer, oversette/tolke ved behov, hjelpe ved ankomst/avreise
 • Bemanne desken i hotellene (Holmenkollen Park og Radssion Fornebu)
 • Sørge for at utøvere/lag får nødvendig informasjon
 • Bidra ved lagledermøter for de ulike grenene (hopp/kombinert/langrenn)

Søk her!

VERTSKAP FOR VIP, SPONSORER OG GJESTER

Sørge for at vertskapsrollen blir ivaretatt overfor VIP, inviterte gjester og sponsorer under gjennomføringen av skifesten.

Vi trenger deg som kan yte det lille ekstra og er sosial og utadvendt.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Være tilgjengelig og tilstede under arrangement for de overnevnte gruppene
 • Kontrollere og følge opp at de aktivitetene som er planlagt blir gjennomført i henhold til avtalene
 • Pynte og klargjøre lokalene for ulike arrangementer
 • Vertskap på stedene for forpleining

Søk her!

  Interessert, men usikker på hvor du passer inn?

  Dersom du er interessert i å være frivillig hos oss, men er usikker på i hvilken seksjon du passer best inn, kan du legge igjen din epost her og vi tar kontakt med deg!

  Nyttig informasjon

  Hvem passer dette for?

  Vi trenger deg som vil sørge for at utøvere, publikum og andre frivillige får en god opplevelse under skifesten. Du vil sitte igjen med unik erfaring, minnerike dager og kjenne at du har vært en viktig del av Holmenkollen Skifest.

  Organisasjonen består av mange ulike seksjoner, med stor variasjon i arbeidsoppgavene. Vi trenger derfor frivillige med ulik kompetanse og erfaring. Interessen for å være frivillig har vært stor de siste årene. Vi anbefaler deg derfor å være tidlig ute dersom du har et ønske om å bidra til den store skifesten.

  Holmenkollen Skifest (verdenscup i nordiske grener) varer i to dager. Flere seksjoner har i tillegg til konkurransedagene dager med rigging og andre forberedelser. Vi forventer at alle som jobber som frivillig setter av minst to dager til jobbing. Dersom du ønsker å jobbe mer er det selvfølgelig bare et pluss.

  Bekledning

  Vi har klesavtale med TwentyFour. Dette medfører at alle frivillige får tilbud om å kjøpe funksjonærantrekk til sterkt rabatterte priser. Funksjonærantrekket består av jakke og lue. Mer om dette kan du lese om i frivilligportalen når du er registrert frivillig.

  Billetter

  Alle frivillige får to gratis arenabilletter til søndag. Det er ikke tillatt å selge billettene videre til andre. Hvis dette skulle bli oppdaget, vil billettene bli fjernet fra systemet og dermed ikke mulig å bruke i arenaen. Billettene er ment for å gi bort til venner og familie som ønsker å oppleve den fantastiske Kollen-stemningen sammen med oss.

  Forpleining

  Når du er på vakt og bidrar til Holmenkollen Skifest får du et varmt måltid, lunsj, og eventuelt overtidsmatpakke hvis du har lang dag. Det vil også være drikke, frukt, vafler og annen snacks tilgjengelig på en av våre tre funksjonær»huler».

  Transport

  Holmenkollen er et komplekst anlegg med veldig lite parkering. Hovedfremkomstmiddelet for alle som skal til Kollen er derfor t-banen. Ruter setter opp ekstra avganger for frivillige som skal tidlig på vakt lørdag og søndag. Vi ber om forståelse for dette.

  Overnatting

  Vi har dessverre ikke tilbud på, eller gratis overnatting for våre frivillige. Bor du langt unna kan det være et alternativ å ta kontakt med andre i seksjonen din, kanskje de har en ekstra seng i arrangementsuka.

  Fant du ikke informasjonen du var ute etter?

  Se våre ofte stilte spørsmål