Support i arena

En kategori med mange ulike seksjoner som alle gir deg innsyn i hvor komplekst et arrangement som Skifest er og du møter mennesker på tvers av seksjoner og interesser.

NB! De som har vært frivillige under World Cup tidligere år skal ha fått en egen link til årets søknadsskjema. Har du ikke mottatt denne kan dere få den tilsendt. Send en mail til harald@hkskifestival.no

Finn din gruppe

Akkreditering

Vi trenger deg som vil være med å bistå at alle som skal ha adgang under arrangementet, blir utstedt med riktig akkreditering (adgangsnivåer). Dette gjøres i vårt akkrediteringssystem.

Det må påregnes arbeid i forkant av arrangementet. Under arr (torsdag til søndag) vil vi være lokalisert på Servicesenteret på Scandic Holmenkollen Park Hotell.

Vi trenger deg som er strukturert, serviceinnstilt, kan jobbe med data og behersker minimum engelsk muntlig i tillegg til norsk skriftlig og muntlig

OPPGAVER SOM SKAL GJENNOMFØRES

 • Utarbeider og distribuerer akkreditering
 • Utarbeider informasjon til de akkrediterte gjestene
 • Sikre at akkrediteringen blir gjennomført på en sikker og forsvarlig måte
 • Administrative oppgaver i forbindelse med akkrediteringer
 • Kommunikasjon og service overfor de akkrediterte gruppene

Søk her!

Akkrediteringskontroll

Noen må sjekke all akkrediteringen som blir utlevert – dét er det akkrediteringskontrollen som har ansvaret for. Sammen med sikkerhet og publikumsservice har denne seksjonen ansvaret for at ingen uvedkommende kommer seg inn i anlegget.

De frivillige i seksjonen er fordelt på sikringspunkter i hele anlegget.

Du må være flink til å kommunisere og forholde deg til gitt reglement, i tillegg til å være hjelpsom og besluttsom.

OPPGAVER SOM SKAL GJENNOMFØRES

 • Kontrollere og sjekke akkreditering
 • Sikre at ingen uvedkommende kommer seg inn i anlegget med falsk akkreditering
 • Sørge for at akkrediteringskontrollen blir gjennomført på en sikker og smidig måte

Søk her!

Rigg og arenalogistikk

I forbindelse med arrangementet er det mange driftsoppgaver som skal følges opp. Det være seg gjerderigg, utkjøring av søppelstativ, måking og 1000 ad hoc oppgaver som dukker opp rett før det braker løs.

For at flyten i anlegget skal gå så problemfritt som mulig, kreves det koordinering og logistikk i oppriggingen, oppfølging i den operative fasen samt nedrigg i etterkant.

Har du erfaring fra vaktmesterbransjen, er håndtverker eller maskinførerbevis kan dette være seksjonen for deg. Du må være flink til å ta ting som det kommer, glad i å jobbe ute og i god fysisk form.

OPPGAVER SOM SKAL GJENNOMFØRES

 • Opprigg, oppfølging og nedrigg av provisorier
 • Rydding i arena
 • Vedlikehold av anlegget (strø, rydde snø etc)
 • Oppfølging bygningsmasse

Søk her!

Servicedesk og HMS

Helse, miljø og sikkerhet er viktige punkter i alle jobbrelaterte sammenhenger – Skifest er intet unntak og denne seksjonen er ansvarlig for at disse forholdene blir ivaretatt under mesterskapet.

Vi har også en ”Helpdesk” som er en telefonsentral som mottar og videreformidler hendelser og utfordringer som dukker opp underveis. Litt arbeid må gjøres i forkant av arrangementshelgen og du må være glad i å ta i et tak.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Daglig HMS gjennomgang av arenaen
 • Gjennomføre risikovurderinger
 • Jobbe med forebyggende tiltak for å unngå uønskede hendelser
 • Bemanne Helpdesk

Søk her!

Miljøseksjonen

Som arrangør er vi svært opptatt av å ta vare på miljøet og sikre oss hvit snø også i fremtiden.

Dette er et viktig område for Skifest og seksjonen jobber med forebyggende og forberedende arbeid slik at alle i arenaen skal ha mulighet til og kildesortere.

Er du systematisk og ryddig og opptatt av miljø og ser verdien av fokus rundt dette i forbindelse med store arrangementer vil vi ha deg med i denne seksjonen.

OPPGAVER SOM SKAL GJENNOMFØRES

 • Planlegging og distribusjon av utstyr
 • Oppfølgning at alle steder i arenaen har det utstyret som trengs
 • Koordinering på tvers av seksjoner for å imøtekomme behov og ønsker

Søk her!

Event support

Vi har mange akkrediterte grupper som skal bevertes under arrangementet i Holmenkollen, og dermed også mye varer som skal distribueres rundt om i anlegget.

Dette er en stor logistikkjobb hvor man må holde tunga rett i munnen og holde hodet kaldt i stressende situasjoner.

Har du førerkort, er utadvent og imøtekommende kan dette være seksjonen for deg. Du må også tåle tunge løft og ha gode samarbeidsevner.

OPPGAVER SOM SKAL GJENNOMFØRES

 • Transportere og fordele varer og utstyr rundt om i arena
 • Distribusjon av mat og drikke under arrangementet
 • Innhenting og opprydning av utstyrer og varer
 • Logistikk og system på lager

Søk her!

  Interessert, men usikker på hvor du passer inn?

  Dersom du er interessert i å være frivillig hos oss, men er usikker på i hvilken seksjon du passer best inn, kan du legge igjen din epost her og vi tar kontakt med deg!

  Nyttig informasjon

  Hvem passer dette for?

  Vi trenger deg som vil sørge for at utøvere, publikum og andre frivillige får en god opplevelse under skifesten. Du vil sitte igjen med unik erfaring, minnerike dager og kjenne at du har vært en viktig del av Holmenkollen Skifest.

  Organisasjonen består av mange ulike seksjoner, med stor variasjon i arbeidsoppgavene. Vi trenger derfor frivillige med ulik kompetanse og erfaring. Interessen for å være frivillig har vært stor de siste årene. Vi anbefaler deg derfor å være tidlig ute dersom du har et ønske om å bidra til den store skifesten.

  Holmenkollen Skifest (verdenscup i nordiske grener) varer i to dager. Flere seksjoner har i tillegg til konkurransedagene dager med rigging og andre forberedelser. Vi forventer at alle som jobber som frivillig setter av minst to dager til jobbing. Dersom du ønsker å jobbe mer er det selvfølgelig bare et pluss.

  Bekledning

  Vi har klesavtale med TwentyFour. Dette medfører at alle frivillige får tilbud om å kjøpe funksjonærantrekk til sterkt rabatterte priser. Funksjonærantrekket består av jakke og lue. Mer om dette kan du lese om i frivilligportalen når du er registrert frivillig.

  Billetter

  Alle frivillige får to gratis arenabilletter til søndag. Det er ikke tillatt å selge billettene videre til andre. Hvis dette skulle bli oppdaget, vil billettene bli fjernet fra systemet og dermed ikke mulig å bruke i arenaen. Billettene er ment for å gi bort til venner og familie som ønsker å oppleve den fantastiske Kollen-stemningen sammen med oss.

  Forpleining

  Når du er på vakt og bidrar til Holmenkollen Skifest får du et varmt måltid, lunsj, og eventuelt overtidsmatpakke hvis du har lang dag. Det vil også være drikke, frukt, vafler og annen snacks tilgjengelig på en av våre tre funksjonær»huler».

  Transport

  Holmenkollen er et komplekst anlegg med veldig lite parkering. Hovedfremkomstmiddelet for alle som skal til Kollen er derfor t-banen. Ruter setter opp ekstra avganger for frivillige som skal tidlig på vakt lørdag og søndag. Vi ber om forståelse for dette.

  Overnatting

  Vi har dessverre ikke tilbud på, eller gratis overnatting for våre frivillige. Bor du langt unna kan det være et alternativ å ta kontakt med andre i seksjonen din, kanskje de har en ekstra seng i arrangementsuka.

  Fant du ikke informasjonen du var ute etter?

  Se våre ofte stilte spørsmål