Event

Har DU lyst til å bli med å skape den unike stemningen under Skifest & Raw Air 2022?

Under kategorien Event finner du alt av service/støttefunksjoner til arrangementet, utover det sportslige.

NB! De som har vært frivillige under World Cup tidligere år skal ha fått en egen link til årets søknadsskjema. Har du ikke mottatt denne kan dere få den tilsendt. Send en mail til frivillig@hkskifestival.no

Finn din gruppe

AKKREDITERING

Samtlige, utenom om publikum, har behov for akkreditering for å kunne bevege seg inne i arenaen. Denne gjengen sikrer at alle får rett akkreditering i forhold til ansvar og arbeidsoppgaver som skal utføres. En god serviceinnstilling er viktig.

Vi trenger deg som er strukturert, serviceinnstilt, kan jobbe med data og som behersker norsk og engelsk. Du må kunne bidra noe i forkant av arrangementsuken også.

Søk her!

AKKREDITERINGSKONTROLL

Arenaen er inndelt i mange ulike soner, og akkrediteringen tilsier hvor man slipper inn, og det er kritisk for sikkerheten og flyten i arrangementet at adgangsreglene for de ulike sonene opprettholdes og følges.

Våre frivillige i denne seksjonen sørger for at riktig akkrediterte kommer inn på riktig område. Funksjonærer her må kunne være autoritære, men på en smidig og hyggelig måte.

Søk her!

BILLETTSALG

De publikummerne som ikke har forhåndskjøpt billett må kjøpe det når de ankommer Holmenkollen. Denne seksjonen er ansvarlig for at det er mulig.

Du må være fortrolig med tall og enkel hoderegning. Du må være pålitelig og være serviceinnstilt.

Søk her!

CONTENT & SOCIAL MEDIA

Både i forkant, underveis og etter arrangementet ønsker vi å være godt synlige i sosiale media, nettside og i mediebildet.

Her er vi på jakt etter skrivedyktige og kreative mennesker som kjenner til dynamikken i sosiale medier, som evner å sette seg inn i målgruppene og utvikle gode budskap som virkelig treffer.

Her er det muligheter for å bidra året rundt, om du ønsker!

Søk her!

EVENT SUPPORT

Vi har mange akkrediterte grupper som skal bevertes under arrangementet i Holmenkollen, og dermed også mye varer som skal distribueres rundt om i anlegget.

Denne gjengen er ansvarlig for dette. Har du førerkort, er utadvendt og imøtekommende kan dette være seksjonen for deg. Du må også tåle tunge løft og ha gode samarbeidsevner.

Søk her!

FAMILIECAMP & AKTIVITETER

Holmenkollen Skifestival skal også være gøy for de minste, og denne seksjonen har som oppgave å tilrettelegge og gjennomføre aktiviteter for barn på arrangementsdagene.

Er du flink med barn, kreativ, utadvendt og ønsker en leken opplevelse som funksjonær i Kollen, så er dette midt i blinken for deg.

Søk her!

FRIVILLIGFORPLEINING

Seksjonen har ansvar for service og forpleining overfor frivillige, samt sosiale samlinger før og under arrangementet.

Gruppen har også som oppgave å dele ut uniform til alle frivillige i forkant og underveis i arrangementet.

Du må være positiv og imøtekommende. Har du kreative forslag med tanke på sosiale tiltak er det supert. Du må også være glad i mennesker og ikke være redd for å ta i et tak.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Betjene funksjonærkafeene og sikre at frivillige får mat og drikke
 • Bistå i utdelingen av klær til frivillige
 • Gi de frivillige god service under arrangementene
 • Være med å skape en god atmosfære og et godt sosialt miljø blant de frivillige

Søk her!

LAVVO HOSPITALITY

Vi har mange lavvoer i anlegget, og har gjestegrupper av ulik størrelse. Denne seksjonen koordinerer de ulike behovene disse gjestegruppene har, og er vertskap under arrangementet.

Søk her!

MEDIA OPERATIONS

Her gjelder det å være løsningsorientert og strekke seg langt for å sikre at de som skal videreformidle arrangementet via mediekanalene får så gode og effektive arbeidsforhold som mulig. Man skal koordinere pressekonferansene, holde kontroll på Mixed Zone og fototribune, pressesenteret skal rigges, og mat og drikke skal være tilgjengelig.

Søk her!

MILJØSEKSJONEN

Som arrangør er vi svært opptatt av å ta vare på miljøet og sikre oss hvit snø også i fremtiden. Dette er et viktig område for Holmenkollen Skifestival og seksjonen jobber med forebyggende og forberedende arbeid slik at alle i arenaen skal ha mulighet til å kildesortere.

Er du systematisk og ryddig og opptatt av miljø og ser verdien av fokus rundt dette i forbindelse med store arrangementer vil vi ha deg med i denne seksjonen.

Søk her!

PUBLIKUMSSERVICE

Frivillige i denne seksjonen er arrangementets ansikt utad og er en av de viktigste faktorene for at publikum føler seg velkomne, trygge og ivaretatt.

Denne gjengen er positive, imøtekommende, har gode kunnskaper om dagens program og detaljkunnskap om nødutganger/toaletter/røde kors/kiosk/tribuneoversikt mm.

Fulle tribuner, jubelbrus og vaiende flagg er målet, men da er det også viktig med god publikumsflyt i arenaen.

Søk her!

REKLAMERIGG

Denne seksjonen sørger for at alle de ulike sponsorene og samarbeidspartnerne får riktig eksponering rundt om i arenaen. Det er mye som skal opp og ned, så du bør være glad i å ta i et tak. Resultatet blir en vakker arena. Erfaring med snøscooterkjøring er en fordel.

Søk her!

RESSURSGRUPPA

Dette er en gruppe som hjelper oss i forkant av arrangementet. Det er ekstremt mye som skal være klart, og denne seksjonen hjelper oss med å klargjøre diverse materiell. Vi trenger hjelp til å produsere varslingskort, laminere plakater, pakke billetter og mye annet.

Vi trenger deg som er fleksibel, tålmodig og strukturert, og som har mulighet til å komme inn noen dager før det virkelig braker løs.

Søk her!

RIGG & ARENALOGISTIKK

I forbindelse med arrangementet er det mange driftsoppgaver som skal følges opp. Det være seg gjerderigg, utkjøring av søppelstativ, måking og andre ad hoc oppgaver som dukker opp rett før det braker løs.

Den største jobben skjer altså i forkant av arrangementet, men oppgaver kan naturligvis dukke opp underveis. Ingen oppgave er for stor eller for liten, og du får en variabel arbeidsdag.

For å passe inn her må du ha godt humør, være forberedt på intervall-jobbing og ha god arbeidslyst. Det er et krav at du har førerkort, og et pluss om du også har erfaring med snøscooter-kjøring. Det er også ønskelig at du kan delta en dag eller to etter konkurransehelgen i forbindelse med nedrigg.

Søk her!

SAMBAND

Dette er seksjonen for deg som er glad i orden og har god teknisk kunnskap om samband/radio. Hovedoppgaven er å koordinere ut- og innleveringer av samband, samt yte teknisk bistand.

Søk her!

SANITET

Saniteten er på plass i anlegget for å gi medisinsk assistanse til akkrediterte og publikum, dersom det skulle være nødvendig. En svært viktig rolle for deg med riktig kompetanse innen fagområdet.

Søk her!

SEREMONI

Rammen for konkurransen settes med en skikkelig åpningsseremoni, og godt koordinerte blomster- og premieseremonier. Man samarbeider tett med arenaproduksjon og Garden, samt alle som skal bidra med åpningsseremoni og utdeling, og sørger for at alt skjer til rett tid.

Søk her!

SERVICEDESK-HMS

Denne seksjonen står for daglig HMS-gjennomgang av arenaen, gjennomfører risikovurderinger og jobber konstant med forebyggende tiltak for å unngå uønskede hendelser. Bistår ofte andre seksjoner i utfordringer de ikke kan løse på egenhånd.

Du er en person som har god oversikt over arenaen og er løsningsorientert. Du må regne med noe arbeid på dagtid i forkant av arrangementet, og noe fysisk arbeid.

Søk her!

SKIFEST I MARKA

Denne gruppen arbeider for å tilrettelegge for, og ta vare på, de tusenvis av publikummerne som ønsker å følge skifesten fra marka. En annen viktig oppgave er å holde marka ren og fri for søppel.

Vi trenger deg som er glad i å jobbe med mennesker og som kan ta utfordringer på strak arm. Du må også ha evnen til å skape en god og trygg atmosfære og ikke være redd for å ta i et tak. Her trenger vi et vidt spekter av frivillige, så har du lyst til å være med å bidra er du velkommen!

Søk her!

TEAM SERVICES

Denne seksjonen stiller med nasjonsverter med språkkompetanse til støtte for team og utøvere fra ankomst til avreise. I tillegg setter vi opp Infodesker på hotellene og disse er bemannet fra morgen til kveld.

Som frivillig for denne seksjonen er du først og fremst serviceinnstilt og er klar til å besvare store og små spørsmål – enten det gjelder selve arrangementet, værmeldinger, avreiseinformasjon, sosiale “happenings”, matbestillinger, oppbevaring av gjenstander og mye annet.  

Søk her!

TRAFIKK & PARKERING

De med arrangementsblikk vet hvor kritisk trafikk- og parkeringshåndtering er for logistikken. Èn feilparkert bil er nok til å skape kluss i systemet.

Denne gjengen sikrer at kun akkrediterte biler står der de skal, at nødvendige gjerder er satt opp, og har tett dialog opp mot trafikkpolitiet – og bidrar til at publikum har en trygg og god opplevelse på vei inn/ut av arenaen.

Søk her!

TRANSPORT

Transporten er ansvarlig for forflytning av, og service, overfor utøvere, ledere og støtteapparat, representanter fra internasjonale forbund og andre akkrediterte gjester.

Du må være serviceinnstilt, være godt kjent i Oslo og opptre profesjonelt. I tillegg krever vi at du har hatt førerkort klasse B i minimum 3 år og at du er en trygg og rolig sjåfør.

Søk her!

VIP

Dette er seksjonen for deg som er utadvendt og sosial, serviceinnstilt, og som har kontroll på bordplasseringer, bestillinger og planlagte aktiviteter.

VIP-seksjonen sørger for at inviterte gjester, sponsorer og andre med VIP-billetter blir godt ivaretatt.

Språkkunnskaper er et pluss!

Søk her!

  Interessert, men usikker på hvor du passer inn?

  Dersom du er interessert i å være frivillig hos oss, men er usikker på i hvilken seksjon du passer best inn, kan du legge igjen din epost her og vi tar kontakt med deg!

  Nyttig informasjon

  Hvem passer dette for?

  Vi trenger deg som vil sørge for at utøvere, publikum og andre frivillige får en god opplevelse under skifesten. Du vil sitte igjen med unik erfaring, minnerike dager og kjenne at du har vært en viktig del av Holmenkollen Skifest.

  Organisasjonen består av mange ulike seksjoner, med stor variasjon i arbeidsoppgavene. Vi trenger derfor frivillige med ulik kompetanse og erfaring. Interessen for å være frivillig har vært stor de siste årene. Vi anbefaler deg derfor å være tidlig ute dersom du har et ønske om å bidra til den store skifesten.

  Holmenkollen Skifest (verdenscup i nordiske grener) varer i to dager. Flere seksjoner har i tillegg til konkurransedagene dager med rigging og andre forberedelser. Vi forventer at alle som jobber som frivillig setter av minst to dager til jobbing. Dersom du ønsker å jobbe mer er det selvfølgelig bare et pluss.

  Bekledning

  Vi har klesavtale med TwentyFour. Dette medfører at alle frivillige får tilbud om å kjøpe funksjonærantrekk til sterkt rabatterte priser. Funksjonærantrekket består av jakke og lue. Mer om dette kan du lese om i frivilligportalen når du er registrert frivillig.

  Billetter

  Alle frivillige får to gratis arenabilletter til søndag. Det er ikke tillatt å selge billettene videre til andre. Hvis dette skulle bli oppdaget, vil billettene bli fjernet fra systemet og dermed ikke mulig å bruke i arenaen. Billettene er ment for å gi bort til venner og familie som ønsker å oppleve den fantastiske Kollen-stemningen sammen med oss.

  Forpleining

  Når du er på vakt og bidrar til Holmenkollen Skifest får du et varmt måltid, lunsj, og eventuelt overtidsmatpakke hvis du har lang dag. Det vil også være drikke, frukt, vafler og annen snacks tilgjengelig på en av våre tre funksjonær»huler».

  Transport

  Holmenkollen er et komplekst anlegg med veldig lite parkering. Hovedfremkomstmiddelet for alle som skal til Kollen er derfor t-banen. Ruter setter opp ekstra avganger for frivillige som skal tidlig på vakt lørdag og søndag. Vi ber om forståelse for dette.

  Overnatting

  Vi har dessverre ikke tilbud på, eller gratis overnatting for våre frivillige. Bor du langt unna kan det være et alternativ å ta kontakt med andre i seksjonen din, kanskje de har en ekstra seng i arrangementsuka.

  Fant du ikke informasjonen du var ute etter?

  Se våre ofte stilte spørsmål

  Flere frivilligkomiteer