Sport

Passer for deg som liker fysisk aktivitet og som vil jobbe ute i tett kontakt med sporten.

NB! De som har vært frivillige under World Cup tidligere år skal ha fått en egen link til årets søknadsskjema. Har du ikke mottatt denne kan dere få den tilsendt. Send en mail til frivillig@hkskifestival.no for spørsmål.

Finn din gruppe

HOPP | SKI JUMPING

Denne seksjonen skal sikre at gjennomføringen av hopprennene er av høy kvalitet og med best mulig og like konkurranseforhold.

Alle hopprennene gjennomføres i Holmenkollbakken, K134.

Du må like å være ute og klar til å ta i et tak når det trengs. Det kan bli endringer i arbeidstiden om man får utfordringer med været.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Alle typer oppgaver tilknyttet hoppbakke og rennavvikling
 • Planlegge å tilrettelegge for hopprenn
 • Være med å sikre riktig gjennomføring av rennene
 • Legge forholdene best mulig til rette for utøverne
 • Oppfølgning og tilrettelegging av nasjonsbodene
 • Forpleining av utøvere og støtteapparat

Søk her!

LANGRENN | CROSS-COUNTRY

Langrenn er den største seksjonen under Skifest og har ansvaret for avviklingen av langrennskonkurransene under arrangementet.

Skifest i marka (tidligere World Cup i marka) er nå flyttet til Service til publikum og er en egen seksjon om du ønsker å bidra der.

Også i denne seksjonen foregår mye av arbeidet ute og det kommer godt med om du er i god fysisk form. Du må kunne jobbe i all slags vær og ikke være redd for å ta i et tak. I seksjonen er det mange frivillige og samarbeid er et nøkkelord.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Forberedelser i form av sikring og løyperigg
 • Jobbe med å tilrettelegge for skirenn etter FIS-krav, sikre gode løyper og bra forhold i arenaen
 • Løypevakt under konkurransen
 • Tilrettelegging for utøvere og støtteapparat
 • Oppfølging av smøreboder og team kafe

Søk her!

KOMBINERT | NORDIC COMBINED

Gjennomføre administrative oppgaver i forbindelse med kombinertrennene.

OPPGAVER SOM SKAL UTFØRES

 • Administrative oppgaver i forbindelse med gjennomføringen av kombinertrennene
 • Jobbe med informasjon og service til deltakernasjonene
 • Tilrettelegge for ulike rennmøter
 • Være med å sikre at rennene blir gjennomført på en god og smidig måte

Søk her!

ANTIDOPING

Seksjonen tilrettelegger for Antidoping Norge og sørger for at utøvere som blir tatt ut til dopingkontroll blir fulgt av chaperones og ellers følger gjeldende retningslinjer.

Søk her!

  Interessert, men usikker på hvor du passer inn?

  Dersom du er interessert i å være frivillig hos oss, men er usikker på i hvilken seksjon du passer best inn, kan du legge igjen din epost her og vi tar kontakt med deg!

  Nyttig informasjon

  Hvem passer det for?

  Vi trenger deg som vil sørge for at utøvere, publikum og andre frivillige får en god opplevelse under skifesten. Du vil sitte igjen med unik erfaring, minnerike dager og kjenne at du har vært en viktig del av Holmenkollen Skifest.

  Organisasjonen består av mange ulike seksjoner, med stor variasjon i arbeidsoppgavene. Vi trenger derfor frivillige med ulik kompetanse og erfaring. Interessen for å være frivillig har vært stor de siste årene. Vi anbefaler deg derfor å være tidlig ute dersom du har et ønske om å bidra til den store skifesten.

  Holmenkollen Skifest (verdenscup i nordiske grener) varer i to dager. Flere seksjoner har i tillegg til konkurransedagene dager med rigging og andre forberedelser. Vi forventer at alle som jobber som frivillig setter av minst to dager til jobbing. Dersom du ønsker å jobbe mer er det selvfølgelig bare et pluss.

  Bekledning

  Vi har klesavtale med TwentyFour. Dette medfører at alle frivillige får tilbud om å kjøpe funksjonærantrekk til sterkt rabatterte priser. Funksjonærantrekket består av jakke og lue. Mer om dette kan du lese om i frivilligportalen når du er registrert frivillig.

  Billetter

  Alle frivillige får to gratis arenabilletter til søndag. Det er ikke tillatt å selge billettene videre til andre. Hvis dette skulle bli oppdaget, vil billettene bli fjernet fra systemet og dermed ikke mulig å bruke i arenaen. Billettene er ment for å gi bort til venner og familie som ønsker å oppleve den fantastiske Kollen-stemningen sammen med oss.

  Forpleining

  Når du er på vakt og bidrar til Holmenkollen Skifest får du et varmt måltid, lunsj, og eventuelt overtidsmatpakke hvis du har lang dag. Det vil også være drikke, frukt, vafler og annen snacks tilgjengelig på en av våre tre funksjonær»huler».

  Transport

  Holmenkollen er et komplekst anlegg med veldig lite parkering. Hovedfremkomstmiddelet for alle som skal til Kollen er derfor t-banen. Ruter setter opp ekstra avganger for frivillige som skal tidlig på vakt lørdag og søndag. Vi ber om forståelse for dette.

  Overnatting

  Vi har dessverre ikke tilbud på, eller gratis overnatting for våre frivillige. Bor du langt unna kan det være et alternativ å ta kontakt med andre i seksjonen din, kanskje de har en ekstra seng i arrangementsuka.

  Fant du ikke informasjonen du var ute etter?

  Se våre ofte stilte spørsmål

  Flere frivilligkomiteer