Fortsatt uavklart for Vikersund

Skiflyvningsbakken står uten bakkesertifikat og er dermed utelatt fra vinterens hoppkalender. Vikersund håper likevel på videre forhandlinger med Det Internasjonale Skiforbundet.

– Saken er dessverre fortsatt uavklart, men vi skal gjøre alt vi kan for å finne en løsning sammen med Det Internasjonale Skiforbundet (FIS). Jeg håper vi kan komme tilbake med mer informasjon om ikke lenge, sier Bjørn Espen Hovde, daglig leder i stiftelsen Vikersund hoppsenter.

Det var under Det Internasjonale Skiforbundets (FIS) vårmøte i Hellas i mai, at en plan ble presentert for hvordan hoppbakkene i Granåsen, Lillehammer og skiflyvningsbakken Vikersund skulle få gyldige bakkesertifikater for kommende sesong. En rekke utbedringer måtte på plass for at de tre bakkene kunne ønske verdenscupen i hopp velkommen denne vinteren.

Vikersunds skjebne er fortsatt uviss.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– På dagens møte i hoppkomiteen i FIS ble Lillehammer og Granåsen «frisktmeldt», og inspeksjoner senere i høst vil bekrefte at disse to bakkene får gyldige sertifikater for vinteren, kan Ståle Villumstad, arrangementssjef for hopp i Norges Skiforbund fortelle.

Vikersunds skjebne er imidlertid fortsatt uviss. Siden vårmøtet i Hellas har de opprinnelige planene for endringer av svevkurven blitt skrinlagt. Nye tegninger er presentert, men for sent mener den tyske lederen i bakkekomiteen, Hans-Martin Renn.

– På nåværende tidspunkt har avtalen vi inngikk i mai ikke blitt fulgt opp, og Vikersund står per dags dato uten gyldig bakkesertifikat, sa Renn under komitemøtet fredag. Dermed er skiflyvningsbakken utelatt fra vinterens kalender.

Arrangementssjef for hopp i Norges Skiforbund, Ståle Villumstad håper likevel situasjonen kan snu.

– Vi håper vi kan fortsette samarbeidet med FIS slik at bakkesertifikatet kommer på plass og at vi kan gjennomføre hopprenn i Vikersund som planlagt i vinter, sier Villumstad.

 

 

Våre samarbeidspartnere

Internasjonale Sponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere