Følg Therese Johaugs oppfordring: – Kom og hei på oss!

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Therese Johaug er klar for å gå 3-mila i Kollen på søndag under skifest-helga. Etter to år med utestengelse er målet å nok engang nå helt topps, men hun ønsker seg litt ekstra drahjelp fra publikum i år.

Jenta fra Dalsbygda ber publikum om å holde litt igjen med festingen under herrenes 5-mil, slik at de i stedet kommer opp igjen til Kollen dagen etter, klare for å heie frem langrennsjentene under deres 3-mil på søndag.

Therese Johaug opplevde det hun kalte ”verdens beste publikum” under verdenscupen i Ulricehamn og mener at nordmennene har mye å lære av svenskene når det gjelder publikumskultur.

– Om nordmennene skal utfordre denne stemningen, må de komme opp til Frognerseteren på søndagen også, og ikke bare ligge bakfulle på sofaen der hjemme, sa Johaug smilende til en journalist under verdenscupen i Ulricehamn melder VG.

Inne i arenaen på Skifest i Kollen selges det like mange billetter begge dagene, ca. 17.500 billetter hver dag.

Ute i marka derimot er det ujevn fordeling på publikumsmengden som reiser opp lørdag og søndag. De aller fleste reiser opp på lørdag og Johaug mener publikum lager veldig, veldig god stemning når herrene går sitt renn. Hun vil gjerne se like mange publikummere langs løypen på søndag i år og heier frem langrennsjentene.

I 2020 vil det bli endringer i Skifest programmet, slik at kvinnene går sin 3-mil på lørdag, mens herrene vil gå 5-mila på søndag. Deretter vil det bli byttet på annet hvert år, så begge kjønn får kjenne på trykket fra publikum i Marka.