Liker du best å tilbringe skifesten i marka? Les mer her for nyttige tips og råd!

I marka gjelder friluftlivsloven i tillegg til sunn fornuft og friluftsvett. «Telting eller annet opphold er ikke tillatt i mer enn 2 døgn (…)». Husk at alt utstyr skal tas med hjem, og at søppel skal kastes i egnede kontinere. Ikke grav ned søpla, den forsvinner ikke der. Vi oppfordrer alle til å forlate marka slik den var da du kom.

Åpningstider* mat- og vedsalg på Frognerseteren (ved Sporten)

Fredag: 14:00-23:00

Lørdag: 08:00-21:00

Søndag: 09:00-15:00 (eller ca. en time etter siste passering)

*mindre endringer kan forekomme.

 

KART

På kartet vil dere finne Camp Steinalderåkeren, Camp Hemingseter og Camp Korketrekkeren. Ved Steinalderåkeren er det flest «voksentelt», mens ved Hemingseter er det mer beregnet for familier.

Skal du overnatte ute i Marka under Holmenkollen Skifest? Les dette først:

Det er mulig å slå opp telt utenfor arenaens markeringer og billettsone. De mest aktuelle teltplassene er oppe ved Frognerseteren.

På kartet vil dere finne Camp Steinalderåkeren, Camp Hemingseter og Camp Korketrekkeren. Ved Steinalderåkeren er det flest «voksentelt», mens ved Hemingseter er det mer beregnet for familier.

Utover dette kan man slå opp telt/lavvoer hvor man vil, men utenfor markeringer som er satt opp og merket. Det er også viktig å plassere telt/lavvoen slik at man ikke må krysse rennløypa unødig og er til hinder på annen måte. Ved å spørre vaktene som er i området, så vil det meste ordne seg.

Markaloven sier at man bare kan overnatte i to døgn. Det betyr i praksis at det er helt greit å slå opp telt/lavvo på fredag og overnatte til søndag. Det er også viktig at alle tar vare på naturen, rydder opp i eget teltområde og plasserer søppel langs løypa etter rennene er over. Det er også en egen kontainer oppe ved parkeringsplassen ved det som heter «Sporten».

Holmenkollen er kjent for å vise flotte bilder fra 3- og 5- mila spesielt hvor det masse heiende entusiaster langs hele løypa. Vi heier på alle, ikke minst de som ligger sist og trenger løftet. Vi bidrar alle til å gjøre også årets Holmenkollrenn til en skifest.

Det er derfor flott om alle hjelper hverandre med å finne frem til gode teltplasser og hjelpe hverandre med en spade eller noen ekstra sterke armer når teltet/lavvoen skal opp. Gi også plass til dagpublikum som kommer under rennene.

Videre er vi er avhengig av at dere alle hjelper oss med å holde gjerdene på plass, at reklameskilt og installasjoner blir stående og at løypa skiheltene våre skal gå i – er best mulig. Det er derfor viktig at alle som overnatter og dagpublikum ikke beveger seg ute i løypa.

På kartet er det også markert hvor det er toaletter og salg av ved.

Det er begrensede parkeringsmuligheter ved Frognerseteren. Det betyr at de som kommer med telt og annet utstyr kan kjøre til frognerseterområdet/Sporten, lesse av utstyret og så kjøre for å parkere andre steder.

Lykke til og vi sees!

Våre samarbeidspartnere

Internasjonale Sponsorer

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere