Skifesten i Holmenkollen stengt for publikum.

Vi oppfordrer publikum til å følge anmodningen fra Oslo Kommune om å ikke ta turen til Holmenkollen og Marka nå til helgen 06.-08 mars.

Transportmuligheter

Velg mellom å ta t-bane til Holmenkollen, gå til fots eller på ski. Det blir ikke satt opp ekstra busser.

 • T-bane

  I 2020 blir programmet snudd på hodet. Damenes 3-mil er flyttet til lørdag og starter kl. 12.00. Og 5-mila starter kl. 11.30 på søndag. Det vil bli trykk på T-banen fra morgenen av. T-banene fra sentrum starter å gå fra morgengry.

  Ruters linje 1 tar deg til Holmenkollen stasjon lørdag og søndag. Derfra går du på beina opp til Victoria-åsen (ca. 20 minutter). Det blir ikke mulig å ta T-banen lenger enn til Holmenkollen stasjon lørdag 7. mars og søndag 8.mars. Dette er av hensyn til folks sikkerhet, og et tiltak som vil øke kapasiteten til 14.000 reisende per time.

  Les mer om Ruters råd til reisende her.

  Fredag 6. mars  går T-banen til Frognerseteren. Se Ruters ruteplanlegger for oppdatert informasjon.

 • Det smarteste valget, slipp kø og venting – raskeste vei tilbake til sentrum er å gå!

  Ned fra marka kan du benytte alternative traseer mot sentrum;

  Gå fra Victoria-åsen til Majorstuen via Midtstuen. Turen tar ca. 1 time. Se ruten her.

  Gå til Hovseter T-banestasjon og ta T-banen til sentrum derfra. Turen til Hovseter tar ca. 40 minutter. Se ruten her.

  Gå til Sognsvann T-banestasjon og ta T-banen til sentrum derfra. Turen til Sognsvann tar ca. ca. 1 time. Se ruten her.

  Gå på fortauet og følg henviser fra vektere og politi. Ta hensyn til eventuelle utrykningskjøretøy.

  Alle stasjoner på T-banens linje 1 vil være stengt mellom Majorstuen og Holmenkollen, så det vil ikke være mulig å gå til en av disse for å ta T-banen videre til sentrum.

 • Parkering

  Det finnes ingen parkeringsmuligheter ved Victoria-åsen under Skifest-helgen. Feilparkerte biler blir tauet bort i tillegg til bøtelagt. Det vil være mulighet for avlessing med bil ved Sporten på Frognerseteren på fredag 6. mars.

  Politiet ønsker noe biltrafikk oppover Holmenkollveien gjennom helgen, men taxier og øvrige privatbiler kan bli nektet å kjøre forbi Besserud. Dette er av hensyn til folks sikkerhet og logistikken i arenaen.

  De som har organisert busstransport lørdag morgen vil kunne slippes av ved Frognerseteren, men det er ikke mulig å parkere ved Sporten. Busser kan skape kø, og blir ikke prioritert dersom en hendelse skulle oppstå som krever at veibanen er fri for trafikk.

Kart over området