Informasjon til deg som skal i marka:

8. – 10. mars 2019

Transportmuligheter

Velg mellom å ta t-bane til Holmenkollen, gå til fots eller på ski. Det blir ikke satt opp ekstra busser.

 • T-bane

  Den legendariske 5-mila starter kl. 10.00 lørdag 9. mars, så vær tidlig ute! Det vil bli trykk på t-banen fra morgenen av. T-banene fra sentrum starter å gå fra klokken 06.30.

  Lørdag 9. mars tar Ruters linje 1 deg til Holmenkollen stasjon. Derfra kan du gå på beina opp til Frognerseteren-området (ca. 40 minutter). Det blir ikke mulig å ta t-banen lenger enn til Holmenkollen stasjon lørdag 09. mars. Dette er av hensyn til folks sikkerhet, og et tiltak som vil øke kapasiteten til 14.000 reisende per time.

  Les mer om Ruters råd til reisende her.

  Fredag 08. mars og søndag 10. mars går t-banen til Frognerseteren som normalt. Se Ruters ruteplanlegger for oppdatert informasjon.

 • Det smarteste valget! Gåturen fra Majorstuen opp til Frognerseteren tar ca. 2 timer. Sjekk turen i Google Maps her.

  Husk at t-banen kun stopper på Holmenkollen stasjon lørdag 09. mars. Derfra er det ca. 40 minutter å gå opp til Frognerseteren. Sjekk turen fra Holmenkollen til Frognerseteren her.

  Du kan ta t-banen til Hovseter stasjon fra sentrum og gå opp til Holmenkollen derfra. Det tar ca. 50 minutter å gå fra Hovseter til Holmenkollen. Sjekk turen her. Fra Holmenkollen og opp til Frognerseteren tar det ca. 40 minutter.

  Raskeste vei tilbake til sentrum er å gå på beina hjem igjen. Ned fra marka kan du benytte alternative traseer mot sentrum – den beste veien er Korketrekkeren via Midtstuen. Den vil være skiltet. Se kart lenger ned på denne siden. Følg skilting og anvisninger underveis.

 • På ski

  Fra Sognsvann til Frognerseteren tar det ca. 1 time på ski og turen er 6 km. Det er en del oppover fra Sognsvann, men hjem igjen får du til gjengjeld mye nedoverbakker. Det er langt mindre trykk på t-banen til og fra Sognsvann sammenlignet med Holmenkollen stasjon. Se et turforslag i Skiforeningens turbase her.

 • Parkering

  Det finnes ingen parkeringsmuligheter på Frognerseteren lørdag 9. mars. Feilparkerte biler blir tauet bort i tillegg til bøtelagt. Det vil være mulighet for avlessing med bil ved Sporten på Frognerseteren på fredag 08. mars.

  Du bør ikke bestille taxi til eller fra området.Politiet ønsker noe biltrafikk oppover Holmenkollveien lørdag 09. mars, men taxier og øvrige privatbiler kan bli nektet å kjøre forbi Besserud. Dette er av hensyn til folks sikkerhet og logistikken i arenaen.

  De som har organisert busstransport lørdag morgen vil kunne slippes av ved Frognerseteren, men det er ikke mulig å parkere ved Sporten. Busser kan skape kø, og blir ikke prioritert dersom en hendelse skulle oppstå som krever at veibanen er fri for trafikk.

Kart over området