Foto: Jacques Holst
Foto: Jacques Holst

Holmenkollen Skifestival ønsker å sette større fokus på miljø. Derfor jobber vi hele tiden med å finne enda mer miljøvennlige løsninger. Her kan du lese mer om hva vi gjør for å skape mer bærekraftig arrangementer. 

Inne i arenaen

 • Inne på arenaen er det godt tilrettelagt for kildesortering. På denne måten kan avfallet fra skifesten få nytt liv og bli brukt til å lage nye produkter.
 • Vi har også stort fokus på å unngå matavfall. Det er derfor inngått et samarbeid med fattighuset, slik at all overflødig mat blir gitt bort til de som trenger det.
 • Norsk Gjenvinning er en samarbeidspartner som tar i mot alt av avfall og distribuerer utstyr til festivalen. De vil blant annet plassere en miljøkonteiner inne på arenaområdet, som komprimerer papp, restavfall og plast på en lønnsom og miljøvennlig måte.
 • På arenaområdet vil det være et variert mattilbud, med blant annet økologisk mat.
 • Det vil ikke være mulig å kjøre bil til Skifesten. Alle publikummere må enten ta t-banen eller finne alternative ruter. Flere velger å komme seg frem til fots eller på ski.
 • Vi som arrangør har valgt å ikke skrive ut fysiske programmer til arrangementene våre, da vi ser på dette som unødvendig bruk av papir. Vi oppfordrer derfor publikum til å finne informasjon på nettsiden vår, eller laste ned Holmenkollen Skifestival-app. Appen inneholder en informativ guide til alle arrangementene vi har, med detaljert program, kart over arenaen og annen praktisk informasjon.
 • Miljøseksjonen” er vår egen gruppe med frivillige som jobber på spreng for å holde arenaen og marka ryddig i den grad det er mulig. De står også for planlegging og distribusjon av utsyr, samt oppfølging på alle steder i arenaen, slik at de har det utstyret som trengs.

Ute i marka

 • Under årets skifest 8.-10. mars vil det bli plassert 15 nye avfallspunkter langs skiløypene. Dette er 800liters bur hvor man kan kaste søppelsekkene sine. Disse avfallspunktene er kledd i oransje, så de er godt synlige.
 • Det vil bli utlevert gratis søppelsekker fra Norsk Gjenvinning, slik at alle som oppholder seg i marka under femmila lett skal kunne kaste søpla si i posene, og ikke i naturen. Det er mulig å hente flere søppelsekker ved avfallspunktene.
 • Nede på Steinalderåkeren, vil det være en Miljøstasjon hvor en gruppe frivillige oppfordrer til kildesortering. Her vil dere være et eget “Markalotteri” der de som kildesorterer er med i trekningen av premier. På Miljøstasjonen vil det også foregå en aktivitet som kalles “Rydd og få”, her kan publikum levere inn avfall og få noe konkret tilbake i bytte, som for eksempel en kopp kaffe, en pølse, en vannflaske etc.
 • Vi oppfordrer naturligvis alle som oppholder seg ute i marka om å ta med seg alt avfall ut av naturen, og ikke la noe ligge igjen. Glassflasker skal ikke medbringes.
 • “Miljøseksjonen” er vår egen gruppe med frivillige som jobber på spreng for å holde arenaen og marka ryddig i den grad det er mulig. De står også for planlegging og distribusjon av utsyr, samt oppfølging på alle steder i arenaen, slik at de har det utstyret som trengs.

Norsk Gjenvinning er Holmenkollen Skifestival sin eksklusive avfallsleverandør og miljøsamarbeidspartner.