Etablerer rusfri sone i marka

Idrett Uten Alkohol vil fremme rusfri idrettsglede under 5-mila i marka. Arrangøren ønsker initiativet velkommen.

– Vi har et godt samarbeid med Idrett Uten Alkohol og i år håper vi området deres blir et populært sted å være. Målet er å skape en trygg og ikke minst hyggelig ramme rundt skifesten ute i marka, sier daglig leder i arrangørselskapet, Kristin Vestgren Sæterøy.

Initiativet er et ledd i tiltaksplanen som er iverksatt etter fjorårets hendelser i Holmenkollen-området. I år er rennstarten fremskyndet til kl. 10.00, det settes inn økt vakthold, og man har sett på hvordan transporten kan forbedres.

Området som blir rusfritt er på Steinalderåkeren – den mest publikumstette sonen oppe ved Frognerseteren. Idrett Uten Alkohol har fått med seg organisasjonen KRIK som samarbeidspartner, og både lørdag og søndag lokker de med spenstige speakere, musikk, konkurranser, tønnegriller og i det hele tatt god Kollen-stemning.

– I idretten skal alle føle seg trygge og inkluderte, uansett om man er utøver, støtteapparat eller publikum, sier prosjektleder i Idrett Uten Alkohol, Åsmund Kleivenes. – Det sosiale samværet, og spenningen skiløperne skaper, er ingrediensene man trenger for å skape en god idrettsfest for alle.

Den rusfrie sonen vil selvsagt være åpen for overnatting, og i tillegg til å være angitt på arenakartet, vil området være fysisk avgrenset og merket.