Vi har fire av de fem beste kombinertløperne i verden

Kombinertgutta har hatt en fenomenal vinter. Under Skifest & RAW AIR kan du se dem i aksjon og heie dem frem i kampen om flere topplasseringer. 

BLI MED PÅ SKIFESTIVALEN 2020

Kombinert er en sport som er sammensatt av to grener; langrenn og skihopp. Holmenkollen har spilt en viktig rolle i kombinerthistorien, da det i 1892 for første gang ble arrangert et kombinertrenn i nasjonalanlegget. 06.-08. mars kan du se verdens beste kombinertløpere i aksjon, med Heming-gutten Jarl Magnus Riiber i spissen. Han har i år skrevet historie med sine 13 verdenscupseire på én vinter, som første man i verden. Like bak kommer de norske konkurrentene på løpende bånd, med hele fire nordmenn i topp fem i verdenscupen sammenlagt.

Kombinertgutta leverer så til de grader sportslig, men de har vært skuffet over publikums oppmøte under renn. Det er viktig at alle som går i Kollen føler seg verdsatt og prioritert. Nettopp derfor skal vi bli litt bedre kjent med hvem idrettsstjernene som går i Kollen i mars egentlig er.

Jarl Magnus Riiber

Jarl Magnus Riiber er 22 år gammel, kommer fra Oslo og representerer Heming. Holmenkollen er hans hjemmebane. Han er regjerende verdensmester i normalbakke + 10 km og 4×5 km stafett + normalbakke. Riiber ble også første nordmann som vant kombinerttrippelen sammenlagt i Seefeld i 2020. Han har allerede skrevet seg inn i historiebøkene som den mestvinnende i verdenscupen på en vinter, og har vunnet verdenscupen sammenlagt i år.

 

Jørgen Graabak

Jørgen Graabak er 28 år gammel, kommer fra Trondheim og representerer Byåsen IL. 2014 ble han olympisk mester i øvelsen
stor bakke/10 km i OL i Sotsji. To dager senere gikk han siste etappe for Norges lag som gikk inn til gull i lagkonkurranse stor bakke + 4×5 km stafett. Han var også en av de fire som gikk og 4×5 km stafett + normalbakke i Seefeld 2019, seirende over målstreken. Han ligger på andreplass i verdenscupen sammenlagt.

 

Jens Lurås Oftebro

Jens Lurås Oftebro er 19 år gammel, kommer i fra Bærum og representerer IL Jardar. Han har gjort det meget bra på juniornivå og tok blant annet bronsemedalje i lagkonkurranse under VM i Sveits i 2018. Til å bare være 19 år har han gjort en maktdemonstrasjon i verdenscupen og ligger nå sammenlagt på fjerdeplass.

 

 

Espen Bjørnstad

Espen Bjørnstad er 26 år gammel, kommer fra Trondheim og representerer Byåsen SK. Han var også en av de fire som gikk inn til gull på stafetten i Seefeld 2019. Han ligger nå på en femteplass i verdenscupen sammenlagt.

 

 

 

 

Bli med på Skifesten i Kollen 06.-08. mars og hei frem gutta!

Billetter til Skifest & RAW AIR, samt World Cup skiskyting finner du her:

SKIFEST OG RAW AIR, 6-8.MARS  WORLD CUP SKISKYTING 20-22.MARS

Håper vi sees!